Tuomarit - Suomen Sveitsinpaimenkoirien Pääerikoisnäyttely 3.8.2019

Palkintotuomarit:

isosveitsinpaimenkoira, entlebuchinpaimenkoira,
berninpaimenkoira pennut ja veteraanit, ROP pentu, ROP veteraani,
varalla berninpaimenkoira Petra Junehall, Ruotsi

appenzellinpaimenkoira Vincenzo del Carro, Italia

berninpaimenkoiraurokset,
ROP juniori, jälkeläisluokka Barrie Croft, Iso-Britannia

berninpaimenkoiranartut,
berninpaimenkoira ROP, kasvattajaluokka, Heather Head, Iso-Britannia

Ryhmäkilpailut:
 • paras pentu Petra Junehall
 • paras juniori Petra Junehall
 • paras kasvattajaryhmä Barrie Croft
 • paras veteraani Barrie Croft
 • paras jälkeläisryhmä Heather Head
 • näyttelyn paras Vincenzo del Carro


 • TUOMARIEN ESITTELY

  VINCENZO DEL CARRO (IT)

  Italialainen Vincenzo Del Carro on 70-vuotias, monen FCI 1, 2 ja 5 -rodun tuomari. Hänellä on kokemusta monesta koirarodusta (jackrussellinterrieri, spinone, dobermanni, englantilainen cockerspanieli, sileäkarvainen kettuterrieri). Vuonna 1989 hän halusi löytää perhekoiraksi sopivan rodun, joka olisi suojeleva mutta hyväluonteinen, ja päätyi appenzellinpaimenkoiraan. 1990-luvulla ensimmäiset Del Carron omat appenzellipentueet syntyivät ja hänestä tuli vaimonsa kanssa appenzellinpaimenkoirien kasvattaja kennelnimenä Ca' del Corsi. Kennel täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kasvatus jatkuu vahvana koko perheen voimin ja lapset Andrea ja Angela ovat mukana kennelin työssä. Del Carron koirat ovat saavuttaneet valion arvoja niin Italiassa kuin muissakin maissa sekä kansainvälisen muotovalion arvoja. Koirat ovat saavuttaneet myös Euroopan ja Maailman Voittaja -titteleitä.

  Monien vuosien uurastuksen ja opiskelun jälkeen Del Carro nimettiin näyttelytuomariksi vuonna 2007. Vuosien saatossa hän on saanut useamman eri rodun tuomarointioikeudet ja on myös pätevä tuomaroimaan CAE-1-testejä (Canine Good Citizen test). Del Carro on tuomaroinut sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyissä ympäri Eurooppaa.

  Del Carro on erityisen ylpeä siitä, että hän on pätevöitynyt toimimaan uusien tuomareiden kouluttajana. Kyseisessä roolissa hän pääsee selittämään oman appenzellirotunsa, kuten myös sveitsinpaimenkoirien, kääpiöpinsereiden ja australianpaimenkoirien erityispiirteet.

  Italian Kennelliitto on tunnustanut Del Carron suuren työn pitkän linjan kasvattajana, Del Carron koirien menestymisen ja koirien geneettisen laadun, mitkä ovat johtaneet rodun parantumiseen.

  Barrie Croft (UK)

  Tuomarin esittelyteksti julkaistaan vähän myöhemmin :)

  Petra Junehall (SE)

  Tuomarin esittelyteksti julkaistaan vähän myöhemmin :)

  Heather Head (UK)

  Heather Head on kotoisin Isosta-Britanniasta. Head on FCI-ryhmien 2 ja 5 tuomari. Headin historia bernien kanssa juontaa juurensa vuoteen 1982, jolloin hän osti ensimmäisen berninpaimenkoiran, vaikka oli viettänyt koko lapsuutensa lammaskoirien kanssa. Ennen tätä hän vietti monta vuotta ponien ja hevosten parissa yhdessä nuoren tyttärensä kanssa. Hänestä tuli muutama vuosi myöhemmin perustaja ja jäsen Etelä-Englannin Sveitsinpaimenkoirien järjestöön (SBMDC). Myöhemmin hänet kutsuttiin Ison-Britannian Sveitsinpaimenkoirien pääyhdistykseen, jossa hän toimi 10 vuotta sihteerinä. Nykyisin Head on valittu hallituksen jäseneksi tuomarien alavaliokunnassa.

  Head on ollut myös perustamassa Ison-Britannian Suomenlapinkoirien järjestöä kiinnostuttuaan rodusta ja ostettuaan ensimmäisen, suomalaisia sukujuuria olevan suomenlapinkoiransa vuonna 1992. Head toimi myös järjestön sihteerinä ja taloudenhoitajana ja oli 20 vuotta mukana rotutoiminnassa.

  Head on 35 vuotta omistanut menestyneitä koiria, kiertänyt näiden kanssa näyttelyjä ja tuomaroinut koiranäyttelyissä. Headilla on Millermeadin kennel ja hän on rekisteröinyt bernejä ja lapinkoiria kaikkiaan 22 pentuetta 36 vuoden aikana. Hän on kasvattanut tai omistanut monia kansainvälisiä muotovalioita sekä berninpaimenkoirissa että suomenlapinkoirissa. Head onkin todellinen kahden rodun spesialisti ja on tuomaroinut molempia rotuja myös Cruftsissa. Headin uusin perheenjäsen on 15 kuukautta vanha welsh corgi cardigan, jolla on suomalaiset sukujuuret.

  Sennenfest-logo