Koulutus

LSB-koulun koulutusryhmät on jaettu neljään osaan koirien iän, osaamisen ja ohjaajien tavoitteiden mukaan.

Penturyhmä

Penturyhmä on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille. Tarkoituksena on oppia käytöstapoja ja perusteita, miten koiran tulisi toimia eri arkipäivän tilanteissa. Harjoiteltavia asioita ovat esim. vieraan ihmisen hyväksyminen, käsitteleminen, toisten koirien kohtaaminen, hihnassa kulkeminen, temput ja leikkiminen.

penturyhmä

Rally-tokoryhmä / vapaa

Rally-toko on hauska laji, jota voi harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-toko/vapaa -teema on uudistettu ryhmä. Rally-tokoa treenataan ryhmässä säännöllisesti. Rally-tokossa harjoitellaan erilaisia tehtäväkylttejä, neljän tasoluokan mukaisesti (alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokka). Harjoitukset laaditaan aina koirakoiden tason mukaisesti. Ryhmässä tehdään treenejä myös vaihtelevilla teemoilla, joita voivat olla mm. koiratanssi ja erilaiset lajikokeilut. Ryhmän teema ilmoitetaan aina hyvissä ajoin, jotta koulutukseen osallistuvat tietävät, millaista treeniä on tulossa.

rallytokoryhmä

Arkitottelevaisuusryhmä

Arkitottelevaisuusryhmässä harjoitellaan nimensä mukaisesti arjessa tarvittavia perustaitoja, esim. hihnassa kulkemista vetämättä, kontaktia, toisten koirien kohtaamista sekä vieraan ihmisen tekemää käsittelyä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö.

perustottelevaisuus

Tokoryhmä

Tokoryhmässä harjoitellaan tottelevaisuuskilpailuissa vaadittavia liikkeitä. Harjoittelua toteutetaan osallistujien tason mukaisesti harjoitellen eri luokkien (alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka) liikkeitä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö ja valmius tottelevaisuuskilpailuihin. TOKOBERNI -passin suoritukset syys- ja kevätkaudella joka kuukauden viimeinen lauantai (jos LSB-koulua ei ole ko. päivältä peruttu).

ohjattunouto