Koulutus

Koulutusryhmät on jaettu neljään osaan koirien iän, osaamisen ja ohjaajien tavoitteiden mukaan.

Penturyhmä

Penturyhmä on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille. Tarkoituksena on oppia käytöstapoja ja perusteita, miten koiran tulisi toimia eri arkipäivän tilanteissa. Harjoiteltavia asioita ovat esim. vieraan ihmisen hyväksyminen, käsitteleminen, toisten koirien kohtaaminen, hihnassa kulkeminen, temput ja leikkiminen. Harjoitellaan myös tottelevaisuusliikkeiden ja Rally-tokon alkeita.

penturyhmä

Rally-tokoryhmä

Rally-toko on hauska laji, jota voi harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Rally-tokorata koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti, liikkeet suoritetaan hymyssä suin ja hännät heiluen. Rally-tokossa on kilpailuissa neljä tasoluokkaa, joista alokasluokka suoritetaan remmissä ja avoin-, voittaja- ja mestariluokka vapaana.

Rally-tokoyhmässä harjoitellaan eri luokkien liikkeitä aloittaen alokasluokan liikkeistä, mutta harjoittelua monipuolistetaan myös ylempien luokkien liikkeillä. Ylempien luokkien liikkeissä koiran hallinnan olisi oltava niin hyvä, että sitä voi pitää vapaana harjoitteiden aikana. Harjoitukset laaditaan aina koirakoiden tason mukaisesti.

Ryhmässä pidetään ratatreenit joka kuukauden viimeinen lauantai.

rallytokoryhmä

Arkitottelevaisuusryhmä

Arkitottelevaisuusryhmässä harjoitellaan nimensä mukaisesti arjessa tarvittavia perustaitoja, esim. hihnassa kulkemista vetämättä, kontaktia, toisten koirien kohtaamista sekä vieraan ihmisen tekemää käsittelyä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö. Arkitottelevaisuusryhmään voi osallistua nuoren tai vanhemman koiran kanssa.

perustottelevaisuus

Kilpatottelevaisuusryhmä

Kilpatottelevaisuusryhmässä harjoitellaan tottelevaisuuskilpailuissa vaadittavia liikkeitä. Joka kuukauden viimeinen lauantai on mahdollisuus TOKOBERNI-passin suorituksiin. Harjoittelua toteutetaan osallistujien tason mukaisesti harjoitellen eri luokkien (alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka) liikkeitä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö ja valmius tottelevaisuuskilpailuihin.

ohjattunouto