LSB-uutisia

Tänne ei enää päivitetä erikseen LSB:uutisia vaan ajankohtaiset kuulumiset jäsenistön sähköpostilistalta ja LSB:n avoimella FaceBook-sivulla.

Kevätkausi 2022 pakettiin ja Semppii nääs -palkinto Armalle ja Irmalle

LSB:n kevätkauden päätöstä vietetiin lauantaina 28.5. Saramäen koirankoulutuskentällä. Kouluttajat olivat valmistelleet alkujumpan sekä erilaisia tehtäväpisteitä ja pääsivätpä koirat maistelemaan herkkunamejakin leikkimielisessä kisassa. Aurinkoa, grillimakkaran tuoksua, herkullisten muffinssien makua suupielissä, mukavaa yhdessäoloa sekä kameran salaman räiskettä sisälsi kaudenpäätöstilaisuus - unohtamatta haleja, rapsutuksia ja puruluita, joita koirakaverit saivat kiitokseksi kevätkaudesta. Kevätkauden päätöstilaisuudessa palkittiin Semppii nääs -kiertopalkinnolla Arma Sulkamo ja Maroussia Violet Rose "Irma". Kevätkauden diplomin saivat penturyhmän Ringa, arkiryhmän Ruka, rally/vapaa teema -ryhmän Maisa ja toko-ryhmän Koda. Onnittelut Armalle, Irmalle ja diplomien saajille sekä kiitos kaikille osallistuneille!

 Semppii nääs -palkinto 2022, Arma ja Irma Kevätkauden palkitut 2022

Uusi johtokunta ja vuoden LSB:läinen valittu

Lounais-Suomen Bernit ry:n vuosikokous järjestettiin lauantaina 12.3.2022 Raision Abc:lla. Kokoukseen osallistui 21 LSB:läistä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsiteltiin mm. LSB:n mahdollisuuksia järjestää apua Ukrainan sodan alta lemmikkiensä kanssa pakoon lähteneille. Pohdittiin myös koulutuskentän tulevia hankintoja.
Vuosikokous valitsi vuoden 2022 johtokunnan erovuoroisten tilalle. Sirpa Mäntylä jatkaa puheenjohtajana - kiitos Sirpa, että otit edelleen tehtävän vastaan. Tehtävät johtokunnassa jättivät Nina Väyrynen ja Raimo Västinsalo - kiitos Nina ja Rami panoksestanne LSB:n hyväksi. Uusina jäseninä johtokunnassa aloittavat Bettina Karlstedt sekä Anu Heikkilä - tervetuloa joukkoon Bettina ja Anu! Vanhoina jäseninä jatkavat Hanna Ritvanen, Tuire Lindqvist, Johanna Koivisto, Nita Mäntylä sekä Sari Rinne.
Vuoden LSB:läisen 2021 tittelin sai tällä kertaa "viestintätiimi" eli Johanna Koivisto, Nita Mäntylä sekä Sari Rinne. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!

 Johtokunta 2022
Kuva vuoden 2022 johtokunnasta. Kuvassa Sari, Tuire, Bettina, Hanna, Anu, Nita ja Sirpa. Kuvasta puuttuu Johanna.

Syyskauden diplomit jaettiin

Syyskauden 2021 diplomit jaettiin kauden päätöksessä 18.12.2021 LSB:n koulutuskentällä. Diplomin saivat
Arki: Nikita ja Mauno
Rally-toko/vapaa teema: Elsa
Toko: Lurppa
Onnea palkituille ja kiitos kaikille syyskaudesta! Tavataaan taas tammikuussa 8.1.2022 :)

LSB:n esite on saanut uuden ilmeen!

Nyt on LSB:n esitteet uusittu syksyllä 2021. Eli klikkaa LSB:n esite tästä (tai sama esite vähemmän värillisenä tästä). Samalla on uusittu myös LSB:n kentän hyvät käytänteet. Esitteet ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa, jos vaikka kasvattisi tai tuttavasi Lounais-Suomen alueella (tai muualla) haluaa lisätietoja LSB:n toiminnasta.

Topi-berni muotovalioksi

LSB-koulussa muistettiin uutta muotovaliota, kun 14.8.2021 Maroussia ZZ Top "Topi" (omistajat Tarja ja Matti Pouru) sai Mynämäen näyttelyssä puuttuvan sertin ja Suomen muotovalion arvon. LSB onnittelee Topia ja tämän omistajia Tarja ja Matti Pourua. Kuva Hannele Kankare.

 Zweierteam Densiflorus

Muotovalion arvo Kekelle

LSB-koulun syyskauden aloituksessa 4.9.2021 huomioitiin komea uusi muotovalio FIMVA Zweierteam Densiflorus "Keke". Onnea Keke ja Armi. Kuva Nita Mäntylä.
 Zweierteam Densiflorus

LSB:n esitteet on uusittu

Löydät esitteet klikkaamalla alta

Semppii nääs -palkinto Henriikalle ja Typylle! Samalla palkittiin muita aktiivisia kevätkauden päätöksessä 29.5.

Kevätkauden päätöksessä 29.5. palkittiin pärjänneitä, aktiivisia ja kiitettiin kuluneesta treenikaudesta. Semppii nääs -kiertopalkinnon ansiokkaasta rally-toko-kilpailumenestyksestä saivat Henriikka Suominen ja Typy (Swissdreams Elora). Lisäksi palkittiin Kevätkauden 2021 diplomeilla penturyhmästä Hilda, arkiryhmästä Pontus, rally-tokoryhmästä Irma ja tokoryhmästä Iipo. Vuoden 2020 syyskauden diplomit saivat penturyhmän Ruka, arkiryhmän Lurppa, rally-tokoryhmän Alma, Isla, Kasper, Keke ja Typy ja tokoryhmän Alma, Junna ja Typy.

Lisäksi viimein vuoden LSB:läiset kenttävastaavat Pekka Sulkamo Ja Rami Västinsalo sekä LSB:n uusi kunniajäsen Thelma Herpola saivat muistamisensa aplodien kera. LSB-koulun kevätkauden päättäjäisiä siivittivät pentujen tanssi - kiitos Hilda ja Pooki sekä koreografi Petteri! Kiitos myös kaikille muille aktiiveille ja isot onnittelut kaikille palkituille!

LSB:n vuosikokous on nyt takana ja johtokunta vuodelle 2021 on valittu!

Vuoden LSB:läinen 2020 -tittelin saa. Ei yksi vaan kaksi henkilöä! Vuoden LSB:läinen 2020 -muistamisen ovat pitkäaikaisella ja aktiivisella uurastuksellaan ansainneet yhdistyksen kenttävastaavat Pekka Sulkamo ja Rami Västinsalo. Perusteluja: Pekka Sulkamo on tehnyt jo pitkään valtavasti työtä yhdistyksen ja koulutuskentän hyväksi ja vastaa viime vuonna olleesta laajemmasta kentän kunnostamisesta. Rami Västinsalo monitoimimiehenä on ollut yhdistyksessä monessa mukana jo pitkään ja on viimeaikaisina töinään vastannut mm. kontin kunnostamisesta. Molemmat ovat kenttävastaavina tehneet LSB:n kopin, parkkialueen ja konttien kunnossapidon eteen paljon töitä.

LISÄKSI Lounais-Suomen Bernit ry halusi nimetä vuosikokouksessaan 13.3.2021 LSB:n Kunniajäseneksi Thelma Herpolan. Thelma Herpola on yhdistyksen pitkäaikainen jäsen ja toiminut pitkään aktiivisesti mukana. Thelma on tehnyt paljon yhdistyksen hyväksi, on LSB Shopin äiti ja pyörittänyt LSB Shopia pitkään. Thelma on toiminut myös nuoremmille harrastukseen tuleville tsemppaajana ja esikuvana. Thelma on ehdottomasti LSB ry:n yksi peruskivi.

LSB ry kiittää Thelmaa, Pekkaa ja Ramia koko yhdistyksen puolesta! Kolmikko saa LSB:n muistamiset myöhemmin johtuen vuosikokouksen järjestämisestä etänä.

Vuoden 2021 LSB:n johtokunta (13.3.2021 alkaen) on seuraava. Sirpa Mäntylä puheenjohtaja, Tuire Lindqvist varapuheenjohtaja, lenkit ja kirjasto (kirjasto yhdessä Nina Väyrysen kanssa), Hanna Ritvanen sihteeri, Sari Rinne koulutusvastaava, Johanna Koivisto some, webmaster ja Sennennium-kalenteri, Nita Mäntylä KarvaPeput-jäsenlehti, Nina Väyrynen starttipaketit ja kirjasto (kirjasto yhdessä Tuire Lindqvistin kanssa), Rami Västinsalo toinen kenttävastaavista (toisena kenttävastaavana Pekka Sulkamo).

Typyä ja Henriikkaa muistettiin Typyn valioitumisesta

Typy eli viralliselta nimeltään Swissdreams Elora valioitui Suomen ja Viron muotovalioksi 12. syyskuuta Helsingin kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja tuomarina oli Poletaeva Irina. Typy voitti neljä sertiä Suomesta alle 2-vuotiaana, yhden sertin 2-vuotiaana ja yhden sertin Virosta, joiden ansiosta valioitui kahden maan muotovalioksi. LSB muisti Typyä ja tämän omistajaa ja kasvattajaa Henriikka Suomista LSB-koulun yhteydessä 10.10.2020 Saramäen koirankoulutuskentällä. Onnittelut molemmille menestyksestä!
Swissdreams Elora, Typy
Swissdreams Elora eli Typy. Kuva Rosa Siltanen.

Semppii nääs -kiertopalkinto Jarkolle ja Kasperille

LSB-koulun yhteydessä jaettiin koulutuskentällä 22.8.2020 vuoden 2019 Semppii nääs -kiertopalkinto rally-tokossa menestyneelle LSB:n jäsenelle. Palkinnon voittivat ansiokkailla kilpailutuloksillaan Jarkko Halkio ja Kasper (Maroussia Vivaldi). Kuva Armi Halkio.
Jarkko ja Kasper Semppii nääs 2019 -kiertopalkinnon voittajat

Uusi johtokunta valittu ja vuoden LSB:läinen

Torstaina 5.3. valittiin LSB:n vuosikokouksessa uusi johtokunta, kts. johtokunta 2020.

Vuoden LSB:läisen titteli myönnettiin Jaana Jalavalle. Häntä kuvaillaan muun muassa seuraavasti: "Jaana on pitkäaikainen hiljainen puurtaja, jonka aikaansaannokset näkyvät meille kaikille. Hän on kouluttaja, KarvaPeput-lehden päätoimittaja ja taittaja ja myös Sennen-kalenterin vastaava. Jaana on kuulunut LSB:n johtokuntaan ja on ehtinyt olla monessa mukana." LSB onnittelee Jaanaa ja kiittää suuresta työpanoksesta!

Vuosikokouksessa kiitoslahjan saivat myös kenttävastaavat Rami Västinsalo ja Pekka Sulkamo (ei paikalla) ja nettisivu- ja some-vastaava Johanna Koivisto suuresta työpanoksestaan LSB:n hyväksi.

Syyskausi pakettiin 14.12. ja ahkeria palkittiin

LSB:n kauden syyspäätöstä vietettiin lauantaina 14.12. Saramäen koulutuskentällä. Ohjelmaa oli koirille pennusta veteraaniin. Tarjolla joulupuuroa, pipareita ja glögiä sekä koirille tietenkin herkkuja. Jaettiin myös syyskauden ahkerimpien diplomit: pennut Topi, arki Nikita ja Mauno, rally-toko Irma, toko Saga. Onnittelut diplomin saaneille! Koirat myös antoivat paketteja toisilleen :)

Kausi alkoi 7.9. ja valioita palkittiin

LSB-koulun syyskauden avajaisissa nähtiin monenmoista ohjelmaa ja tilaisuudessa palkittiin uudet vepe- ja muotovaliot Sipe, Hamlet ja Kasper. Onnittelut uusille valioille ja näiden eteen töitä tehneille!

Möllitoko kisattiin ja diplomeja jaettiin 25.5.

Möllitoko kisattiin sateisen vaihtelevassa säässä 25.5.2019. Pentuluokassa oli 1 osallistuja, tuomarina toimi Teija Santa. ALO- ja aloittelijaluokkiin osallistui yhteensä 10 koirakkoa, tuomarina toimi Pekka Sulkamo (liikkurina Arma Sulkamo). Hienoja suorituksia nähtiin! Lisäksi jaettiin diplomit kevätkauden ahkerimmille koirakoille.

 • Pentuluokka: 1. Keke & Armi Halkio, 98/100p.
 • Aloittelijaluokka: 1. Kuura & Paula Lehtiniemi, 180/200 p.; 2. Tuffe & Teija Santa 168 p.; 3. Nikita & Anja Elonen, 161 p.; 4. Kiri & Satu Kälviäinen, 160 p.; 5. Maisa & Hanna Ritvanen, 143 p.; 6. Mauno & Janita Villisi, 125 p.
 • Alokasluokka: 1. Saga & Sari Rinne, 184/200 p.; 2. Kaapo & Hanna Ritvanen, 146,5 p.; 3. Hilda & Kirsi Lahtonen, 140 p.; 4. Zara & Fanny Männistö, 134 p.

Kevätkauden ahkerimpien diplomit:
Penturyhmä - Aada
Arkiryhmä - Mauno
Rally-tokoryhmä - Kasper
Tokoryhmä - Hilda

Rally-tokon möllikisat kisattu ja Semppii nääs -palkinnolle uusi koti!

Rally-tokon möllikisat kisattiin 11.5.2019. Pentuluokassa oli 3 osallistujaa, tuomarina toimi Teija Santa. ALO-, AVO- ja VOI-luokkiin osallistui yhteensä 10 koirakkoa, tuomarina toimi Mia Tamminen. Hienoja suorituksia nähtiin! Lisäksi jaettiin Semppii nääs-kiertopalkinto vuoden 2018 menestyneimmälle LSB:läiselle rally-tokokoirakolle: onnea Alma & Liisa Thiel ja Henriikka Suominen!

 • Pentuluokka: 1. Mango & Sanna Vilo, 99 p.; 2. Aada & Seija Valkeapää, 98 p.; 3. Keke & Armi Halkio, 97 p.
 • Alokasluokka: 1. Typy & Henriikka Suominen, 98 p.; 2. Kuura & Paula Lehtiniemi, 96 p.; 3. Pyry & Kirsi Uschanov-Vuorenpää, 76 p.; 4. Tuffe & Teija Santa, 69 p.; 5. Milo & Pauliina Vuorenpää, 66 p.
 • Avoin luokka: 1. Kasper & Jarkko Halkio, 96 p.; 2. Koda & Hannele Kankare, 87 p.; 3. Zara & Fanny Männistö, 74 p.; 4. Saga & Sari Rinne, 63 p.
 • Voittajaluokka: 1. Padme & Henriikka Suominen, 81 p.

Semppii nääs -kiertopalkinnon haku käynnissä!

Oletko kilpaillut virallisissa rally-toko-kilpailuissa? Semppii nääs on pirkanmaalaisten sennenharrastajien LSB:lle lahjoittama kiertävä kannustuspalkinto, joka jaetaan parhaiten virallisissa rally-toko-kilpailuissa menestyneelle koirakolle.
Säännöt: Hakijan on oltava LSB:n jäsen. Koira on rodultaan sveitsinpaimenkoira; appenzellin-, bernin-, entlebuchin- tai isosveitsinpaimenkoira. Edellisen vuoden kolmesta parhaasta kilpailuista lasketaan pistekeskiarvo. Mikäli kolmen parhaan kilpailun joukossa on SM-kilpailu, Sennenkoirien rallymestis tai piirinmestaruuskilpailu, on kyseisen kilpailun pistekerroin 1,5. Mikäli hakijoiden kärjessä on useampi koirakko samoilla pisteillä, on ratkaisevaa kyseisen vuoden hyväksyttyjen tulosten määrä. Palkinto jaetaan LSB:n rally-toko-möllikilpailun yhteydessä keväällä.
Vapaamuotoiset hakemukset 31.3.2019 mennessä osoitteeseen koulutus@lsbernit.net

Riikka Armion Riccarron Rico Enrico "Sulo" kansainväliseksi muotovalioksi

LSB-läisen Riikka Armion omistama berni Riccarron Rico Enrico "Sulo" saavutti marraskuussa kansainvälisen muotovalion tittelin (C. I. B.), sai Suomen Kennelliiton kutsun Gaalaan ja saavutti 2. sijan vuoden 2018 Suomen Sveitsinpaimenkoirien näyttelykisassa.

Riccarron Rico Enricon saavuttamat tittelit:

 • 30.11.2018 C.I.B Kansainvälinen muotovalio - Champion International de Beauté
 • 22.5.2014 FI MVA Suomen Muotovalio
 • 12.9.2016 EE MVA Viron muotovalio
 • 27.3.2018 LV MVA Latvian muotovalio
 • 16.9.2018 RO MVA Romanian muotovalio
 • Lähde: Kennelliiton jalotustietojärjestelmä
Riccarron Rico Enrico, Riikka Armio

Diplomit Mangolle, Tessulle, Almalle ja Nomille

Syyskauden diplomien saajat ovat penturyhmän Mango, arkiryhmän Tessu, rally-tokoryhmän Alma ja tokoryhmän Nomi. Onnittelut diplomien saajille!

LSB-edustusta Sennenmestiksessä 22.9.2018

Lempäälässä kisattiin Sennenkoirien Mestaruustoko ja rally-toko 22.9.2018. LSB:ltä osallistui tokoon yksi joukkue: Minna Ojanperä & Nomi, Aila Heinonen & Junna, Arma Sulkamo & Irma, Henriikka Suominen & Alma sekä Nina Väyrynen & Taika. Joukkue sijoittui toiseksi! Rally-tokoon osallistui koirakoita kahden joukkueen verran: Minna Ojanperä & Nomi, Henriikka Suominen & Padme, Aila Heinonen & Junna, Nina Väyrynen & Taika, Henriikka Suominen & Alma, Satu Kälviäinen & Kiri, Arma Sulkamo & Irma sekä Jarkko Halkio & Kasper. Hienoa, että saatiin pitkästä aikaa LSB-edustusta Mestikseen!

Rally-tokon piirinmestaruuskilpailujen LSB-edustusta 8.9.2018

LSB järjesti Varsinais-Suomen kennelpiirin rally-tokon piirinmestaruuskilpailut 8.9.2018 Ruskolla. LSB:n joukkueessa kilpailivat Minna Ojanperä & Nomi (VOI), Aila Heinonen & Junna (ALO) sekä Liisa Thiel & Alma (ALO). Lisäksi varajäsenenä joukkueessa oli Nina Väyrynen & Taika (ALO). LSB:n joukkue sijoittui pronssille. Onnittelut! Lisäksi yksilökilpailussa Minna & Nomi saivat tuomarin suosikin palkinnon, Aila & Junna ja Nina & Taika koulutustunnuksen RTK 1 sekä Liisa & Alma avasivat kisauransa hienolla suorituksella. Hienoja suorituksia nähtiin kaikilta joukkueemme jäseniltä! Tarkemmin kisoista Kokeet-sivulta.

Joukkueet (Kuva: Sirpa Mäntylä)

KKK-testi 26.5.2018

LSB järjesti Kiva Koirakansalainen-testin 26.5.2018. Testiin osallistui 10 koirakkoa, joista 8 läpäisi testin. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo. Kiitos kaikille osallistujille sekä järjestäjille ja onnittelut testin läpäisseille!

Testin läpäisseet:

 • Tilda (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä
 • Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen
 • Typy (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen
 • Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Liisa Thiel
 • Blondi (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson
 • Winga (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson
 • Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson
 • Alli (kääpiösnautseri, narttu) & Anja Paananen
KKK (Kuva: Sari Rinne)

Tuloksia LSB:n rally-tokon möllikisoista ja LSB-koulun kevätkauden päättäjäisistä 19.5.2018

Rally-tokon möllikisoissa kilpailtiin VOI, AVO ja ALO-luokissa Mia Tammisen tuomaroidessa. Pentuluokan tuomaroi Teija Santa. Osallistujia oli 17. Jaettiin myös Semppii nääs-kiertopalkinto sekä kevätkauden ahkerimpien diplomit.

Palkinnot

Pentuluokka

 • 1. Typy (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen 96 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Maisa (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna Ritvanen, 95 p.
 • 3. Hippo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 85 p.
 • Klinga (berninpaimenkoira, narttu) & Thelma Herpola, 84 p.
 • Obelix (appenzelli, uros) & Timo Blomberg, 84 p.
Rallymöllin pentuluokka

Alokasluokka

 • 1. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 100 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Kuura (berninpaimenkoira, narttu) & Paula Lehtiniemi, 99 p.
 • 3. Kasper (berninpaimenkoira, uros) & Jarkko Halkio, 93 p.
 • Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio, 77 p.
 • Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 70 p.
 • Karu (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, hyl.
Rallymöllin alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne, 80 p. KIERTOPALKINTO
 • Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, hyl.
 • Koda (berninpaimenkoira, uros) & Hannele Kankare, hyl.
Rallymöllin avoinluokka

Voittajaluokka

 • 1. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen 86 p. KIERTOPALKINTO
 • Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen 34 p.
 • Tilda (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä, hyl.
Rallymöllin voittajaluokka

LSB-koulun kevätkauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: MAUNO
 • Arkitottelevaisuusryhmä: NIKITA
 • Rally-tokoryhmä: KUURA
 • Tokoryhmä: IRMA
Kevätdiplomit18 (Kuvat: Sari Rinne & Mika Männistö)

Semppii nääs-kiertopalkinnon voittaja

Maroussia Talina "Tilda" & Sirpa Mäntylä voittivat vuoden 2017 rally-tokon kilpailutulosten perusteella Semppii nääs-kiertopalkinnon. Palkinto luovutettiin LSB:n rally-tokon möllikisojen yhteydessä 19.5.2018. Onnea Tilda & Sirpa!

Semppii nääs-kiertopalkinto(Kuva: Sari Rinne)

Tuloksia LSB:n möllitokokisoista 5.5.2018

Möllitoko kisattiin LSB:n kentällä 5.5.2018. Kisaan osallistui 15 koirakkoa. Luokkina oli pennut, aloittelijat, alokas ja avoin. Tuomareina toimivat Pekka Sulkamo (aloittelijat, alokas ja avoin) sekä Teija Santa (pennut).

Pentuluokka

 • 1. Typy (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 99,5 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Maisa (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna Ritvanen, 99 p.
 • 3. Klinga (berninpaimenkoira, narttu) & Thelma Herpola 78,5 p.
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 191 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Koda (berninpaimenkoira, uros) & Hannele Kankare, 183 p.
 • 3. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 181 p.
 • 4. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 167 p.
 • 5. Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 166 p.
 • 6. Karu (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 119 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Junna (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 190 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne, 143 p.
 • 3. Winga (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 122 p.
 • 4. Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, 85 p.
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Blondi (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 241 p.
 • 2. Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 176 p.
Möllitokon avoinluokka

(Kuvat: Hannele Kankare ja Sari Rinne)

LSB:läisten yhteinen piknik-risteily sekä vuosikokous 4.3.2018

Joukko LSB:läisiä (22 aikuista ja 9 lasta/nuorta) osallistui piknik-risteilylle Viking Linen Amorellalla/Gracella 4.3.2018. Ohjelmaan kuului vuosikokous sekä rentoa yhteistä ohjelmaa. Sekä tietysti hyvää ruokaa, vapaa-aikaa ja tuliaisostoksia. Vuoden LSB:läinen 2017 Tuire Lindqvist palkittiin vuosikokouksen yhteydessä.

Vuoden lsb:läinen (Kuva: Sari Rinne)

LSB:n naksutinluento 24.1.2018

Saimme kuulla mielenkiintoisen luennon koiran kouluttamisesta naksutinta hyödyntäen 24.1.2018. Luennoitsijana oli Jaana Karppinen. Luennolle osallistui 12 LSB:läistä.

Naksutinluento (Kuva: Arma Sulkamo)

LSB-koulun syyskauden päättäjäiset 9.12.2017

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin koulutuskentällä 9.12.2017. Tonttujumppa, houkutusten highway sekä perinteinen namikoppikisa tarjosivat kaikille kivaa tekemistä. Mahat sai täyteen makkaralla ja pipareilla sekä glögillä. Ahkerimpien "koululaisten" diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: TESSU & KIRI
 • Arkitottelevaisuusryhmä: KONSTA JA KASPER & KARU JA NUKA
 • Rally-tokoryhmä: LARA & PADME
 • Tokoryhmä: ZARA
 • Nosework-ryhmä: KODA
Syksydiplomit17 (Kuva: Sari Rinne)

Uusia muotovalioita!

Kesällä 2017 LSB:n jäsenten koiria saavutti muotovalion titteleitä! Onnea Lumo & Taika "taustajoukkoineen"!

16.7.2017 FI & EE MVA Swissdreams Beru "Lumo", om. Henriikka Suominen

FI MVA Lumo

29.7.2017 FI MVA Mettänpeikon Le Genda Arinen "Taika", om. Nina Väyrynen

FI MVA Taika

LSB:n edustusta Turun messuilla 24.8.2017

LSB:läisistä Ilkka & Jekku, Henriikka & Alma ja Padme, Sari & Saga, Sirpa & Tilda sekä Aila & Juuli olivat Turun messuilla rally-tokonäytöksessä edustamassa LSB:tä.

Rallytoko messuilla

Tuloksia LSB:n möllitokokisoista 20.5.2017

LSB-koulun kevätkauden päättäjäisiä vietettiin lähes hellesäässä möllitokon merkeissä. Kisaan osallistui 16 koirakkoa. Luokkina oli pennut, aloittelijat, alokas ja avoin. Tuomareina toimivat Pekka Sulkamo (aloittelijat, alokas ja avoin) sekä Teija Santa (pennut). Lisäksi jaettiin diplomit kevätkauden ahkerimmille.

Pentuluokka

 • 1. Kasper (berninpaimenkoira, uros) & Jarkko Halkio, 98,5/100 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Patu (berninpaimenkoira, uros) & Kaisa Salo, 97/100 p.
 • 3. Kiri (berninpaimenkoira, narttu) & Satu Kälviäinen 93/100 p.
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Kuura (berninpaimenkoira, narttu) & Paula Lehtiniemi, 200/200 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Majsa (berninpaimenkoira, narttu) & Merja Granlund, 197/200 p.
 • 3. Mokka (labradorinnoutaja, narttu) & Sanna Vilo, 191/200 p.
 • 4. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 189/200 p.
 • 5. Karu (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 179/200 p.
 • 6. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna-Leena Heinonen, 175/200 p.
 • 7. Alli (kääpiösnautseri, narttu) & Anja Paananen, 173/200 p.
 • 8. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Tuire Lindqvist, 171/200 p.
 • 9. Koda (bordercollie, uros) & Satu Kälviäinen, 154/200 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Junna (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 148 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne, 147 p.
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 297/300 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Sipe (sileäkarvainen noutaja, uros) & Anna Lepistö 265/300 p.
Möllitokon avoinluokka

LSB-koulun kevätkauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: KASPER
 • Arkitottelevaisuusryhmä: HILDA
 • Rally-tokoryhmä: SOHVI & RUSKA
 • Tokoryhmä: JETTI & JYRY
Kevätdiplomit17 (Kuvat: Toni Wallin)

Semppii nääs-kiertopalkinnon voittaja

Swissdreams Amidala "Padme" & Henriikka Suominen voittivat vuoden 2016 rally-tokon kilpailutulosten perusteella Semppii nääs-kiertopalkinnon. Palkinto luovutettiin LSB:n rally-tokon möllikisojen yhteydessä 22.4.2017. Onnea Padme & Henriikka!

Semppii nääs-kiertopalkinto(Kuva: Sari Rinne)

Tuloksia LSB:n rally-tokon möllikisoista 22.4.2017

Rally-tokon möllikisoissa kilpailtiin ALO, AVO ja VOI-luokissa Mia Tammisen tuomaroidessa. Pentuluokan tuomaroi Johanna Andersson. Osallistujia oli 18. Sää tarjosi kaikkea: vettä, räntää, rakeita sekä aurinkoa. Hienoja suorituksia kuitenkin nähtiin!

Palkinnot

Pentuluokka

 • 1. Kasper (berninpaimenkoira, uros) & Jarkko Halkio, 96 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Pinkki (berninpaimenkoira, narttu) & Risto Vihanto, 94 p. Tuomarin suosikki
 • 2. Irma (berninpaimenkoira, narttu) & Arma Sulkamo, 94 p.
Rallymöllin pentuluokka

Alokasluokka

 • 1. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Liisa Korjus, 96 p. Tuomarin suosikki, KIERTOPALKINTO
 • 2. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 91 p.
 • 3. Lumo (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 75 p.
 • Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio
 • Kuura (berninpaimenkoira, narttu) & Paula Lehtiniemi
Rallymöllin alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 100 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Junna (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 96 p.
 • 3. Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen 93 p.
 • Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne
 • Tilda (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä
 • Nomi (entlebuchin paimenkoira, narttu) & Minna Ojanperä, Tuomarin suosikki
 • Blondi (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson
 • Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson
Rallymöllin avoinluokka

Voittajaluokka

 • 1. Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, 81 p. Tuomarin suosikki, KIERTOPALKINTO
 • 2. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen 80 p.
Rallymöllin voittajaluokka (Kuvat: Sari Rinne)

LSB-koulun syyskauden päättäjäiset 10.12.2016

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin leikkimielisesti kisaillen, joulupuurosta nauttien sekä toki koirille joululahjoja jakaen Funi-tontun toimiessa lahjojen jakajana. Jouluisen piirileikin voiton vei Koda & Hannele. Temppukisassa aikuisten sarjan voiton vei Poppe & Teija, Jekun & Ilkan ollessa hauskimmat temppuilijat. Pentujen voiton vei Kasper & Jarkko. Houkutusten Highwaylla aikuisten sarjan nopein oli Pyry & Jarmo, pentusarjan voiton vei Irma & Arma.

LSB-koulun syyskauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: PATU
 • Arkitottelevaisuusryhmä: KONSTA
 • Rally-tokoryhmä: SOHVI
 • Tokoryhmä: KODA
Syksydiplomit16 Rallydiplomi16 (Kuvat: Hannele Kankare)

Syntymäpäiväsankari-Senni

Berninpaimenkoira Senni vietti koulutuskentällä 11-vuotissyntymäpäiviä 26.11.2016. LSB onnittelee Senniä upean iän saavuttamisesta! Onnittelut myös omistajille Thelma ja Mauri Herpolalle sekä kasvattaja Merja Granlundille!

Senni 11 vuotta Senni 11 v Senni 11 kakku (Kuvat: Hannele Kankare)

LSB:n järjestämät rally-tokokilpailut 17.9.2016

LSB:n järjestämiin rally-tokokilpailuihin Ruskolla osallistui 9 LSB:läistä koirakkoa. Yhteensä koirakoita osallistui 60. LSB:läisistä hyväksytyn tuloksen saivat Lara & Henriikka, Junna & Aila, Taika & Nina ja Blondi & Johanna. Onnittelut! Kisoissa nähtiin hienojen suoritusten lisäksi jälleen myös upeaa talkoohenkeä, kiitos siis kaikille järjestelyihin osallistuneille ja niissä auttaneille!

Tulokset löytyvät täältä.

Uusi muotovalio 13.8.2016!

FI MVA Luminara vom Ruederthal "Lara"

FIMVA Lara (Kuva: Henriikka Suominen)

KKK-testi 28.5.2016

LSB järjesti Kiva koirakansalainen-testin 28.5.2016. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo. Testiin osallistui 10 koirakkoa, joista testin läpäisi seitsemän. Ja sen verran pienestä oli kiinni läpäisy muillakin, että ensi kerralla uusi yritys! Onnittelut testin läpäisseille ja kiitos kaikille kannustavasta ilmapiiristä!

KKK-testin läpäisseet:

 • Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna-Leena Heinonen
 • Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen
 • Gria (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen
 • Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo
 • Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne
 • Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen
 • Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio
KKK-testin läpäisseet Alma (Kuvat: Mia Tamminen & Sari Rinne)

Semppii nääs-kiertopalkinnon voittaja

Pyytivaaran Aarre & Nina Väyrynen voittivat vuoden 2015 rally-tokon kilpailutulosten perusteella Semppii nääs-kiertopalkinnon. Palkinto luovutettiin LSB:n kevätkauden päättäjäisten ja möllitokon yhteydessä 21.5.2016. Onnea Aarre & Nina!

Semppii nääs-kiertopalkinto(Kuva: Toni Lehti)

Tuloksia LSB:n möllitokokisoista 21.5.2016

LSB-koulun kevätkauden päättäjäisiä vietettiin möllitokon merkeissä. Kisaan osallistui 16 koirakkoa. Luokkina oli pennut, aloittelijat, alokas ja avoin. Tuomareina toimivat Pekka Sulkamo (aloittelijat, alokas ja avoin) sekä Johanna Andersson (pennut). Jälleen nähtiin hienoja suorituksia! Lisäksi jaettiin diplomit kevätkauden ahkerimmille. Jaettiin myös Semppii nääs-kiertopalkinto vuoden 2015 menestyneimmälle rally-tokokisaajalle.

Pentuluokka

 • 1. Kuura (berninpaimenkoira, narttu) & Paula Lehtiniemi, 98,5/100 p. KIERTOPALKINTO
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne, 200/200 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, 188/200 p.
 • 3. Winga (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 187,5/200 p.
 • 4. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 184/200 p.
 • 5. Majsa (berninpaimenkoira, narttu) & Merja Granlund, 182/200 p.
 • 6. Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio, 176/200 p.
 • 7. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 171,5/200 p.
 • 8. Junna (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 169/200 p.
 • 9. Koda (berninpaimenkoira, uros) & Hannele Kankare, 165/200 p.
 • 10. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna-Leena Heinonen, 163,5/200 p.
 • 11. Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, 161/200 p.
 • 12. Karu (berninpaimenkoira, uros) & Tuire Lindqvist, 150/200 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Gitta Kuosmanen, 170/200 p. KIERTOPALKINTO
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 276/300 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 225/300 p.
Möllitokon avoinluokka

LSB-koulun kevätkauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: KUURA
 • Arkitottelevaisuusryhmä: KAAPO
 • Rally-tokoryhmä: ALMA
 • Tokoryhmä: JUULI
Kevätdiplomit16 (Kuvat: Sirpa Mäntylä)

Tuloksia LSB:n rally-tokon möllikisoista 7.5.2016

Rally-tokon möllikisoissa kilpailtiin alokasluokassa ja avoimessa luokassa Mia Tammisen tuomaroidessa. Pentujen rallykisan tuomaroi Teija Santa. Osallistujia oli 13. Upea aurinkoinen sää helli ihmisiä, mutta meinasi viedä puhdin koirilta. Hienoja suorituksia kuitenkin nähtiin.

Palkinnot

Pentuluokka

 • 1. Kuura (berninpaimenkoira, narttu) & Paula Lehtiniemi, 98 p. KIERTOPALKINTO
 • 2. Winga (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 97 p.
Rallymöllin pentuluokka

Alokasluokka

 • 1. Saga (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Rinne, 96 p. Tuomarin suosikki, KIERTOPALKINTO
 • 2. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 72 p.
 • 3. Junna (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 57 p.
 • Koda (berninpaimenkoira, uros) & Fanny Männistö, kesk.
Rallymöllin alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Poppe (berninpaimenkoira, uros) & Teija Santa, 100 p. Tuomarin suosikki, KIERTOPALKINTO
 • 2. Tilda (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä, 95p.
 • 3. Funi (labradorinnoutaja, narttu) & Sirpa Mäntylä, 87 p.
 • 4. Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 74 p.
 • 5. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Satu Kälviäinen, 70 p.
 • Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, kesk.
 • Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, hyl.
Rallymöllin avoinluokka (Kuvat: Mikko Rinne)

LSB:n vuosikokous 2.3.2016.

LSB:n vuosikokous järjestettiin Turussa Ortoma-Herpolan tiloissa 2.3.2016. Kokoukseen osallistui 18 LSB:n jäsentä. Uutena jäsenenä johtokuntaan valittiin Jaana Jalava erovuoroisen Mia Tammisen tilalle. Mialle isot kiitokset johtokuntatyöskentelystä ja Jaanalle tervetuloa! Johtokunnan kokoonpano 2016: Kirsi Uschanov-Vuorenpää, Ilkka Mäkinen, Tuire Lindqvist, Anna Lepistö, Jaana Jalava, Sari Rinne, Sirpa Mäntylä, Tarja Pouru sekä Antti Terävä (ei kuvassa).

Johtokunta

Vuoden LSB:läisenä palkittiin Thelma ja Mauri Herpola.

Herpolat

Sirpa Mäntylä sai Kultasydänbernin (nro 8) ansiokkaasta toiminnasta LSB:n hyväksi puheenjohtajana, kouluttajana sekä aktiivisena toimijana.

Sirpa

Lisäksi muistettiin Kirsi-Uschanov-Vuorenpäätä avioitumisesta Jarmo Vuorenpään kanssa.

Kirsi

LSB:läinen palkittiin Kaverikoiratoiminnasta!

Cindy & Sinikka Tuomi palkittiin Turun näyttelyssä 16.1.2016 ansioituneesta Kaverikoiratoiminnasta. Onnittelut!

Cindy

LSB-koirakoulun syyskauden päättäjäiset ja joulujuhlat 12.12.2015

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin koulutuskentällä jouluisissa tunnelmissa leikkimielisesti kisaillen. Jouluisen piirileikin nopein oli Hazel & Kirsi. Namikoppikisan pentusarjan voitti Karu & Tuire ja uusinnan jälkeen aikuisten voittajaksi saatiin Milo & Pauliina. Temppukilpailun pentusarjan voitti Saga & Sari ja aikuisten tiukan sarjan Blondi & Johanna. Saimme myös nauttia makoisasta joulupuurosta, kiitos Sirpan :) Ja unohtaa ei sovi joululahjojen jakoa, kun Venda-poro kuljetti kilteille koirille lahjapaketit.

Pukin koira

Vuoden 2015 aikana valioituneita LSB:läisiä muistettiin päättäjäisten aluksi. Onnittelut vielä kerran: FI MVA Tilda, FI MVA Jumbo sekä FI & NO VPVA Venda! Perinteiseen tapaan jaettiin myös koulutusryhmien ahkerimpien diplomit. Illalla joulujuhliin Tammituvassa osallistui 34 LSB:läistä. Ruoka oli hyvää, ohjelma hauskaa ja seura mukavaa - siitä oli hyvä lähteä joulutauolle.

Valiot

LSB-koulun syyskauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: KARU
 • Arkitottelevaisuusryhmä: INTO
 • Pentu- ja arkidiplomi
 • Rally-tokoryhmä: LARA & PADME
 • Tokoryhmä: ZARA
 • Toko- ja rallydiplomi

(Kuvat: Jani Halonen, Hannele Kankare, Tuire Lindqvist & Sari Rinne)

Suomen muotovalioksi Jumbo 8.8.2015!

FI MVA Alpigiano Juvel Jörgen "Jumbo"

FI MVA Jumbo

Match Show 3.10.2015

LSB järjesti Match Shown koulutuskentällä Turun Saramäessä 3.10.2015. Osallistujia oli yhteensä 43, joista 21 LSB:läistä. Tuomareina toimivat Arja Pirttimaa, Anita Lehtonen sekä Tommi Amperla. Tulokset löytyvät täältä. Kiitokset tuomareille, talkooväelle sekä tietenkin kaikille osallistujille. Ja onnittelut sijoittuneille! Kuvat: Antti Terävä & Arja Pirttimaa.

Match Show Bis-kehässä Tuomarit

LSB:läisten tuloksia rally-tokokisoista 20.9.2015

LSB:n järjestämiin rally-tokokilpailuihin Ruskolla osallistui 13 LSB:läistä koirakkoa. Mukavaa, että "kotikisat" saivat kannatusta. Yhteensä koirakoita osallistui 60. LSB:läisistä Funi & Nita saivat täydet 100 pistettä - ainoana koirakkona - voittaen avoimen luokan. Hyväksytyn tuloksen saivat Tilda & Sirpa, Lara & Henriikka, Juuli & Aila, Roihu & Nita, My & Jaana sekä Valle & Eva. Kisoissa nähtiin hienojen suoritusten lisäksi jälleen myös upeaa talkoohenkeä, kiitos siis kaikille järjestelyihin osallistuneille ja niissä auttaneille!

Kaikki tulokset löytyvät täältä. LSB:läisten tulokset alla:

Mestariluokka

 • Tending Vanguard "Valle" (bordercollie, uros) & Eva Jonsson, 76 p.

Avoin luokka

 • Sirmakan Fausti "Funi" (labradorinnoutaja, narttu) & Nita Mäntylä, 100 p. 1.sija.
 • Nummi Diego "Jekku" (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, HYL POIS

Alokasluokka

 • Maroussia Talina "Tilda" (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä, 78 p.
 • Luminara Vom Ruederthal "Lara" (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 78 p.
 • Karvakamun Robin Hood "Roihu" (australianpaimenkoira, uros) & Nita Mäntylä, 73 p.
 • Alpigiano Juvel Julia "Juuli" (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 73 p. RTK1
 • Turvakorven Ainomain "My" (berninpaimenkoira, narttu) & Jaana Jalava, 71 p.
 • Swissdreams Aayla "Maya" (berninpaimenkoira, narttu) & Jaana Jalava, 54 p. ALO0
 • Swissdreams Amidala "Padme" (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 51 p. ALO0
 • Fridkullas Älskade Älsa "Majsa" (berninpaimenkoira, narttu) & Merja Granlund, 45 p. ALO0
 • Metrostars Against The Wind "Venda" (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, HYL TVÄ
 • Hexa-Han Zeus "Sakke" (berninpaimenkoira, uros) & Satu Kälviäinen, HYL TVÄ

LSB:läiset Sennenkoirien Mestaruustokossa 19.9.2015

LSB:tä edusti Sennenkoirien Mestaruustokossa Lempäälässä kolmen koirakon joukkue: Juuli & Aila Heinonen, Tilda & Sirpa Mäntylä sekä Majsa & Merja Granlund. Juuli & Aila olivat alokasluokan neljänsiä, Sirpa & Tilda mölliluokan toisia ja Majsa & Memmu mölliluokan kolmansia. LSB:n joukkue oli Keski-Suomen Sennen 1-joukkueen voittamassa joukkuekisassa neljäs (4/5). Kiitos LSB:n edustajille ja onnittelut suorituksista!

Mölliluokka:

 • Maroussia Talina "Tilda" (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä, 124 p. 2. sija.
 • Fridkullas Älskade Älsa "Majsa" (berninpaimenkoira, narttu) & Merja Granlund, 109 p. 3. sija.

Alokasluokka:

 • Alpigiano Juvel Julia "Juuli" (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen: 158,5 p.
Mestisjoukkue Joukkueasu

(Kuvat: Ilona Jaanu)

Uusi muotovalio 28.6.2015!

FI MVA Maroussia Talina "Tilda"

FI MVA Tilda

Tuloksia LSB:n rally-tokon möllikisoista sekä kevätkauden päättäjäisistä 23.5.2015

Rally-tokon möllikisoissa kilpailtiin alokasluokassa ja avoimessa luokassa Mia Tammisen tuomaroidessa. Pentujen rallykisan tuomaroi Teija Santa. Osallistujia oli yhteensä 21. Jälleen nähtiin hienoja suorituksia ja kisapäivää vietettiin mukavassa tunnelmassa kaikkia kannustaen. Päivän päätteeksi jaettiin LSB-koirakoulun kevätkauden diplomit sekä uusi Semppii nääs -kiertopalkinto. Kiertopalkinto on Pirkanmaan Sennenin lahja 30-vuotiaalle LSB:lle vuonna 2014. Palkinto jaetaan edellisen vuoden kilpailutulosten perusteella parhaalle LSB:läiselle sennenkoiralle rally-tokossa.

Pentuluokka

 • 1. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen
 • 2. Jyry (berninpaimenkoira, uros) & Petteri Kiesiläinen
Rallymöllin pentuluokka

Alokasluokka

 • 1. Viivi (kääpiösnautseri, narttu) & Anja Paananen, 84 p.
 • 2. Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, 83 p. KIERTOPALKINTO
 • 3. Gria (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 79 p.
 • 4. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru, 76 p.
 • 5. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 74 p.
 • 6. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Gitta Kuosmanen, 73 p.
 • 7. Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 71 p.
 • 8. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna-Leena Heinonen, 59 p. TUOMARIN SUOSIKKI
 • 8. Jetti (berninpaimenkoira, uros) & Petteri Kiesiläinen, 59 p.
 • 10. Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio, 50 p.
 • 11. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 47 p.
 • Mocca (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov, kesk.
Rallymöllin alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Funi (labradorinnoutaja, narttu) & Nita Mäntylä, 96 p.
 • 2. Poppe (berninpaimenkoira, uros) & Teija Santa, 93 p. KIERTOPALKINTO
 • 3. Valle (bordercollie, uros) & Eva Jonsson, 84 p.
 • 4. Roihu (australianpaimenkoira, uros) & Nita Mäntylä, 81 p.
 • 5. My (berninpaimenkoira, narttu) & Jaana Jalava, 70 p.
 • Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, kesk. TUOMARIN SUOSIKKI
 • Sohvi (berninpaimenkoira, narttu) & Minna-Liisa Sjöblom, kesk.
Rallymöllin avoinluokka

LSB-koulun kevätkauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: KAAPO
 • Arkitottelevaisuusryhmä: ALMA (ei kuvassa)
 • Rally-tokoryhmä: JEKKU
 • Tokoryhmä: JUULI
Pentudiplomi Arkidiplomi

Semppii nääs -kiertopalkinto

 • Alpigiano Juvel Julia, "Juuli" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2013) & Aila Heinonen. Onnea Aila & Juuli!
Semppiinääs

Onnittelut rallymöllin voittajille ja sijoittuneille sekä muille palkituille! Ja kiitos kaikille osallistujille hyvästä kisahengestä! Suuret kiitokset myös tuomareille ja koko talkooporukalle!

(Kuvat tapahtumasta: Sari Rinne)

Tuloksia LSB:n möllitokosta 9.5.2015

Möllitokossa kilpailtiin LSB:n kentällä 9.5.2015. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo Arma Sulkamon toimiessa liikkeenohjaajana. Johanna Andersson tuomaroi pentuluokan. Hienoja suorituksia nähtiin sekä upeaa yhteishenkeä kisaajien kesken - kaikkia kannustettiin tasapuolisesti!

Pentuluokka

 • 1. Kaapo (berninpaimenkoira, uros) & Hanna Ritvanen, 98 p. (kiertopalkinto)
 • 2. Kuutti (bordercollie, uros) & Stina Törnblom, 96 p.
 • 3. Into (berninpaimenkoira, uros) & Maija Tennberg, 92 p.
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Majsa (berninpaimenkoira, narttu) & Merja Granlund, 184,5 p. (kiertopalkinto)
 • 2. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 177 p.
 • 3. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna-Leena Heinonen, 172 p.
 • 4. Zara (berninpaimenkoira, narttu) & Fanny Männistö, 171,5 p.
 • 5. Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio, 171 p.
 • 6. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru, 169 p.
 • 7. Mocca (berninpaimenkoira, uros) & Pauliina Vuorenpää, 163 p.
 • 7. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 163 p.
 • 9. Hunaja (berninpaimenkoira, narttu) & Jenni Koskinen, 162 p.
 • 10. Milo (shetlanninlammaskoira, uros) & Pauliina Vuorenpää, 150 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 185 p.
 • 2. Teme (berninpaimenkoira, uros) & Lotta Nylund, 165,5 p. (kiertopalkinto)
 • 3. Hazel (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov, 159,5 p.
 • 4. Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 135,5 p.
 • 5. Jetti (berninpaimenkoira, uros) & Petteri Kiesiläinen, 122,5 p.
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • Ei kisaajia tänä vuonna.

Voittajaluokka

 • Ei kisaajia tänä vuonna.

Erikoisvoittajaluokka

 • Möllitokon lomassa tehtiin EVL-treeniä uusilla liikkeillä ja säännöillä. Treeniin osallistui Johanna & Blondi ja Venda, Eva & Valle sekä Teija & Poppe. Taitavaa porukkaa!
Möllitokon erikoisvoittajaluokka

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistujille! Suuret kiitokset myös tuomareille, liikkeenohjaajalle ja koko talkooporukalle!

(Kuvat tapahtumasta: Sari Rinne & Arma Sulkamo)

LSB-koulun syyskauden päättäjäiset 13.12.2014

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin jouluisen puurojuhlan merkeissä sohjoisessa säässä. Leikkimielisesti kisailtiin temppuradalla sekä namikoppikisassa. Lisäksi Funi-pukki Blondi ja Wenda poroineen ja apureineen vieraili jakaen kaikille koirille jouluisen paketin. Perinteiseen tapaan jaettiin syyskauden ahkerimpien diplomit sekä huomioitiin Tokoberni-passin suorittanutta Wendaa ja Johanna Anderssonia. Lisäksi LSB muisti lahjalla kunniajäsentä Mauri Herpolaa tasavuotissyntymäpäivän johdosta.

LSB-koulun syyskauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: NELLI
 • Arkitottelevaisuusryhmä: KONSTA
 • Rally-tokoryhmä: MAJSA
 • Tokoryhmä: NUKA

Temppuradalle osallistui 21 koirakkoa, joista 2 pentusarjaan. Aikuisten voiton vei Juuli & Aila Heinonen ja pentusarjan voiton vei Maya & Jaana Jalava. Namikoppikisaan osallistui 20 koirakkoa, joista 2 pentusarjaan. Voiton vei Funi & Sirpa Mäntylä, toiseksi tuli Wenda & Johanna Andersson ja kolmanneksi tuli Skidi & Pauliina Vuorenpää.

LSB kiittää kuluneesta syyskaudesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulun aikaa ja onnea tulevalle vuodelle!

LSB:läiset Sennenkoirien Rally-tokon mestaruuskilpailuissa 11.10.2014

LSB:tä edusti Rallymestiksessä Ylöjärvellä viiden koirakon joukkue: Juuli & Aila Heinonen, Sakke & Satu Kälviäinen, Selma & Maija Koskinen, Jekku & Ilkka Mäkinen ja Lara & Henriikka Suominen. Kaikki koirakot osallistuivat alokasluokkaan. Juuli, Sakke ja Selma saivat hyväksytyn tuloksen, harmillisesti Jekku ja Lara hylättiin. Mutta upeasti Jekku & Ilkka voittivat alokasluokan tuomarin suosikki -palkinnon! LSB:n joukkue oli Pirkanmaan Sennen 1 -joukkueen voittamassa joukkuekisassa viides. Kiitos LSB:n edustajille ja onnittelut suorituksista!

 • Alpigiano Juvel Julia, "Juuli" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2013) & Aila Heinonen: 87 p.
 • Hexa-Han Zeus "Sakke" (berninpaimenkoirauros, s. 2009) & Satu Kälviäinen: 80 p.
 • Fridkullas Zelda, "Selma" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2011) & Maija Koskinen: 73 p.
 • Nummi Diego, "Jekku" (berninpaimenkoirauros, s. 2011) & Ilkka Mäkinen: hyl. TUOMARIN SUOSIKKI
 • Luminara vom Ruederthal, "Lara" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2011) & Henriikka Suominen: hyl.
Rallymestisjoukkue

LSB:n Rallymestisjoukkue

Tuomarin suosikki

Tuomarin suosikki: Jekku & Ilkka

(Kuvat tapahtumasta: Henriikka Suominen)

LSB:läiset Sennenkoirien Mestaruustokossa 13.9.2014

LSB:tä edusti Sennenkoirien Mestaruustokossa Helsingissä neljän koirakon joukkue: Sakke & Satu Kälviäinen, Jetti & Petteri Kiesiläinen, Selma & Maija Koskinen sekä Juuli & Aila Heinonen. Sakke & Satu saivat mölliluokan pronssia ja nuoret koirat Jetti, Alma & Juuli ohjaajineen tekivät kelpo suoritukset, vaikka mitalisijoja eivät saavuttaneet. LSB:n joukkue oli Etelä-Pohjanmaan Bernien voittamassa joukkuekisassa kuudes (6/6). Kiitos LSB:n edustajille ja onnittelut suorituksista!

Mölliluokka:

 • Hexa-Han Zeus "Sakke" (berninpaimenkoirauros, s. 2009) & Satu Kälviäinen: 176,5 p. = 3. sija.

Alokasluokka:

 • Funatic Hold Your Horses, "Jetti" (berninpaimenkoirauros, s. 2013) & Petteri Kiesiläinen: 143 p.
 • Fridkullas Zelda, "Selma" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2011) & Maija Koskinen: 140 p.
 • Alpigiano Juvel Julia, "Juuli" (berninpaimenkoiranarttu, s. 2013) & Aila Heinonen: 119 p.
Mestisjoukkue Mestispronssi

(Kuvat tapahtumasta: Aila Heinonen)

LSB:läisiä palkittiin Kaverikoiratoiminnasta!

Sakke & Gitta Kuosmanen ja Iita & Tarja Pouru palkittiin Raision elonäyttelyssä 16.8.2014 Kennelliiton Kaverikoirana toimimisesta. Onnittelut Sakke & Iita!

Kaverikoirat

LSB:n 30-vuotisjuhlat 24.5.2014

LSB:n 30-vuotisjuhlien päivätapahtumasa Ruskolla kisailtiin Match Shown merkeissä. Pentujen & veteraanien tuomarina toimi Minna Ruohonen ja aikuisten tuomarina Arja Pirttimaa. Yhdessä he valitsivat BIS-koiran, joka oli päivän paras veteraani Senni. Onnittelut Sennille ja kaikille osallistuneille: kauniita ja hienosti käyttäytyviä koiria nähtiin!

Match Show, Pentuluokka (alle 1-v.)

Pentuluokka
 • Paras pentu & PUN1: Kirppu (berninpaimenkoira, narttu, s. 2013) & Maarit Tuokkola
 • SIN1: Aada (berninpaimenkoira, narttu, s. 2013) & Seija Valkeapää
 • Jetti (berninpaimenkoira, uros, s. 2013) & Petteri Kiesiläinen PUN
 • Cola (berninpaimenkoira, narttu, s. 2014) & Kirsi Penttilä PUN
 • Maya berninpaimenkoira, narttu, s. 2014) & Jaana Jalava PUN
 • Milo (shetlanninlammaskoira, uros, s. 2013) & Pauliina Vuorenpää SIN
 • Teme (berninpaimenkoira, uros, s. 2013) & Lotta Nylund SIN

Match Show, Aikuisten luokka

Aikuisten luokka
 • Paras aikuinen & PUN1: Tilda (berninpaimenkoira, narttu, s. 2012) & Nita Mäntylä
 • SIN1: Konsta (berninpaimenkoira, uros, s. 2012) & Armi Halkio
 • Fanni (berninpaimenkoira, narttu, s. 2012) & Pia Aunela PUN
 • Juuli (berninpaimenkoira, narttu, s. 2013) & Aila Heinonen PUN
 • Nuka (berninpaimenkoira, uros, s. 2013) & Rami Västinsalo PUN
 • Nenni (berninpaimenkoira, narttu, s. 2008) & Marja-Leena Vieno PUN
 • Iita (berninpaimenkoira, narttu, s. 2010) & Matti Pouru SIN
 • Hunaja (berninpaimenkoira, narttu, s. 2010) & Jenni Koskinen SIN
 • Sakke (berninpaimenkoira, uros, s. 2009) & Satu Kälviäinen SIN
 • My (berninpaimenkoira, narttu, s. 2012) & Jaana Jalava SIN

Match Show, Veteraaniluokka (yli 7-v.)

Veteraaniluokka
 • Paras veteraani & PUN1 & BIS: Senni (berninpaimenkoira, narttu, s. 2005) & Thelma Herpola
 • SIN1: Fina (berninpaimenkoira, narttu, s. 2005) & Anna Lepistö
 • Serafiina (berninpaimenkoira, narttu, s. 2005) & Nita Mäntylä PUN
 • Poppe (berninpaimenkoira, uros, s. 2006) & Teija Santa PUN
 • Viivi (kääpiösnautseri, narttu, s. 2005) & Anja Paananen SIN

LSB-koulun kevätkauden ahkerimpien diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: NUKA & MILO
 • Arkitottelevaisuusryhmä: HUNAJA
 • Rally-tokoryhmä: SOHVI & IITA
 • Tokoryhmä: JUULI
Pentudiplomi Arkidiplomi Rally-tokodiplomi Tokodiplomi

(Kuvat tapahtumasta: Hannele Kankare)

Iltajuhlassa Ruskolla Pitopalvelu Mattilan Navetalla ruoka oli maittavaa ja Petterin isännöimä ohjelma oli hauska ja myös liikuttava - saimme sekä nauraa että itkeä.

Juhlassa palkittiin vuoden 2013 LSB:läiset Kirsi Uschanov & Jarmo Vuorenpää. Kultasydänberneillä muistettiin 30-vuotisjuhlien kunniaksi kolmea henkilöä: Teija Santa, Petteri Kiesiläinen ja Sari Rinne.

LSB kiittää kaikkia juhlapäivän järjestelyihin osallistuneita sekä mukana olleita!

Tuloksia LSB:n möllitokosta 17.5.2014

Möllitokossa kilpailtiin tänä vuonna 18 kilpailijan voimin. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo Arma Sulkamon toimiessa liikkeenohjaajana. Johanna Andersson tuomaroi pentuluokan. Hienoja suorituksia nähtiin sekä motivoituneita koiria ohjaajineen!

Pentuluokka

 • 1. Nuka (berninpaimenkoira, uros) & Rami Västinsalo, 102 p. (kiertopalkinto)
 • 2. Jetti (berninpaimenkoira, uros) & Petteri Kiesiläinen, 100+ p.
 • 3. Padme (berninpaimenkoira, narttu) & Nicholas Suominen, 99,5 p.
 • 4. Cola (berninpaimenkoira, narttu) & Kirsi Penttilä, 98,5 p.
 • 5. Milo (shetlanninlammaskoira, uros) & Pauliina Vuorenpää, 97 p.
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Hazél (berninpaimenkoira, uros) & Crista Uschanov, 192 p. (kiertopalkinto)
 • 2. Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen, 188,5 p.
 • 3. Viivi (kääpiösnautseri, narttu) & Gitta Kuosmanen, 178 p.
 • 4. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru, 175 p.
 • 5. Hunaja (berninpaimenkoira, narttu) & Jenni Koskinen, 162 p.
 • 5. Mocca (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov, 162 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Wenda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson, 188 p.
 • 2. Roihu (australianpaimenkoira, uros) & Nita Mäntylä, 184 p.
 • 3. Selma (berninpaimenkoira, narttu) & Maija Koskinen 160 p. (kiertopalkinto)
 • 4. Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen, 123 p.
 • 5. Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, 68 p.
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Sipe (sileäkarvainen noutaja, uros) & Anna Lepistö, 167 p.

Voittajaluokka

 • Ei kisaajia tänä vuonna.

Erikoisvoittajaluokka

 • 1. Senni (berninpaimenkoira, narttu) & Thelma Herpola, 163 p. (kiertopalkinto)
Möllitokon erikoisvoittajaluokka

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistujille! Suuret kiitokset myös tuomareille, liikkeenohjaajalle ja koko talkooporukalle!

(Kuvat tapahtumasta: Hannele Kankare)

Tuloksia LSB:n Rally-tokon möllikisoista 26.4.2014

Rally-tokon möllikisoihin osallistui 19 koirakkoa. Luokkina oli ALO ja AVO. Tuomaroinnin hoiti Sirpa Mäntylä. Kiertopalkinnot saivat alokasluokassa Selma & Maija ja avoimessa luokassa Jekku & Ilkka.

Alokasluokka

 • 1. Selma (berninpaimenkoira, narttu) & Maija Koskinen 88 p. (2.12)
 • 2. Jumbo (berninpaimenkoira, uros) & Anette Carlsson 88 p. (3.10)
 • 3. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Satu Kälviäinen 87 p. (2.29)
 • Tuomarin suosikki: Jetti (berninpaimenkoira, uros) & Petteri Kiesiläinen

Muut kilpailuun osallistuneet:

 • Viivi (entlebuchin paimenkoira, narttu) & Minna Lauri
 • Juuli (berninpaimenkoira, narttu) & Aila Heinonen
 • Hunaja (berninpaimenkoira, narttu) & Jenni Koskinen
 • Onni (berninpaimenkoira, uros) & Nelli Korelin
 • Cindy (berninpaimenkoira, narttu) & Sinikkka Tuomi
 • Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio
Alokasluokka

Palkitut: Sakke & Satu, Selma & Maija, Jumbo & Anette

Avoin luokka

 • 1. Sipe (sileäkarvainen noutaja, uros) & Anna Lepistö 97 p. (2.45)
 • 2. Joiku (leonberginkoira, uros) & Nina Väyrynen 89 p. (3.30)
 • 3. Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen 78 p. (2.43)
 • Tuomarin suosikki: Rauha (berninpaimenkoira, narttu) & Hanna Heikkilä

Muut kilpailuun osallistuneet:

 • Lara (berninpaimenkoira, narttu) & Henriikka Suominen
 • Sohvi (berninpaimenkoira, narttu) & Minna-Liisa Sjöblom
 • Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Maija Koskinen
 • Hazél (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov
 • Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru
Avoin luokka

Palkitut: Joiku & Nina, Jekku & Ilkka (voittaja Sipe & Anna puuttuu kuvasta)

(Kuvat: Hannele Kankare)

LSB:llä uusi koulutuskenttä

LSB-koirakoulu kokoontuu kevätkauden 2014 alusta alkaen Ruskolla!

Uusi kenttä

LSB-koulun syyskauden päättäjäiset 7.12.2013

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin Itsenäisyyspäivän jälkeisissä tunnelmissa, tanssien ja kisaillen. Blondi & Johanna sekä Poppe & Teija esittivät koiratanssiesitykset, joiden jälkeen kaikki pääsivät treenailemaan temppuja ja tanssikuvioita. Sitten kisailtiin temppu- ja koppikisan merkeissä. Puffetin antimet olivat jouluisia ja LSB-shopista löytyi pukin konttiin monenmoista.

Temppukilpailussa nähtiin upeita temppuja sekä pentujen että aikuisten sarjoissa. Temppukilpailuun osallistui 4 pentua ja 11 aikuista koiraa. Pentujen voiton vei Teme ja aikuisten voiton vei Fina. Namikoppikilpailuun osallistui 4 pentua ja 16 aikuista koiraa. Pentusarjan voiton vei Rambo ja aikuisten sarjan voiton vei Minttu.

Diplomit jaettiin syyskauden ahkerimmille: Penturyhmä - Roosa, Arkiryhmä - Konsta & Mocca, Rally-tokoryhmä - Minttu & Hazel, Tokoryhmä - Sakke. Tokoberni-passin suorittamisesta palkittiin Blondi & Johanna Andersson. Lisäksi LSB halusi muistaa Suomen ensimmäistä berni-koirakkoa, joka on osallistunut virallisiin koiratanssikilpailuihin, onnittelut siis Poppe & Teija Santa!

Palkintoja ja koirille jouluisia herkkuja tarjosi Maskun Musti ja Mirri - LSB kiittää!

Alkukättely

Alkukättely "linnanjuhlien tyyliin".

Poppe ja Teija

Poppe ja Teija tanssin pyörteissä.

Diplomien saajat

Ryhmien ahkerimmat diplomeineen (Hazel ja Mocca puuttuvat kuvasta).

Blondi ja Johanna

Tokoberni-passin suorittaneet Blondi & Johanna.

Poppe ja Teija

Suomen ensimmäinen berni-koirakko koiratanssissa Poppe & Teija.

(Kuvat: Anna Lepistö)

LSB kiittää kuluneesta syyskaudesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulun aikaa!

Agility-tutustuminen 3.11.2013

LSB järjesti jäsenilleen tutustumismahdollisuuden agilityyn ATT-hallissa Tuulissuolla. Satu Kälviäisen johdolla agilityyn tutustui 13 koirakkoa. Alla muutamia kuvia (kuvat: Satu Kälviäinen).

Agility1 Agility2 Agility3

Kiva koirakansalainen -testi 5.10.2013

KKK-testi järjestettiin Raisiossa 5.10.2013. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo. Testiin osallistui kymmenen LSB:läistä koirakkoa. Testin läpäisivät seuraavat koirakot:

Sakke

Hexa-Han Zeus "Sakke" & Satu Kälviäinen

Iita

Sungates Carmenzita "Iita" & Matti Pouru

Lara

Luminara vom Ruederthal "Lara" & Henriikka Suominen

Selma

Fridkullas Zelda "Selma" & Maija Koskinen

Mocca

Muddlehead's Crockett Boy "Mocca" & Jarmo Vuorenpää

KKK

Lisäksi testiin osallistui seuraavat koirakot hienoilla suorituksilla, mutta täpärästi testi jäi läpäisemättä:

Urho

Maitotytön Verneri "Urho" & Tuula Raitio

Nenni

Berondan Ascara " Nenni" & Marja-Leena Vieno

Hazel

Bernarossa Hazel "Hazel" & Kirsi Uschanov

Jekku

Nummi Diego "Jekku" & Ilkka mäkinen

Väinö

Janipan Aramis "Väinö" & Ville Rytkönen

Tottelevaisia koiria nähtiin, tunnelma oli leppoisa ja tuomarointi oli oikeudenmukaista ja asiallista. Onnittelut kaikille testin läpäisseille ja kaikille tsemppiä jatkotreeneihin!

LSB:läisten tuloksia Mestiksestä 18.5.2013.

Sveitsinpaimenkoirien Mestaruustoko ja Rally-tokomestaruus kisattiin Raisiossa LSB:n isännöimänä 18.5.2013. Kesäisen aurinkoisena päivänä kilpailusuorituksia nähtiin tokon ja rally-tokon virallisissa luokissa sekä tokon mölliluokassa kaiken kaikkiaan 76!

LSB:llä oli kisassa mukana yksi tokojoukkue ja kaksi rally-tokojoukkuetta.

LSB kiittää kaikkia ahkeria talkoolaisia sekä onnittelee kaikkia kisaajia ja menestyjiä suorituksistaan! Hieno päivä oli!

LSB:läiset tokossa:

 • ALO: Taura Zorska Prima "Tara" (entlebuchinpaimenkoira, narttu, s. 18.5.2010), ohjaaja Kaisa Fomin, 174,5 p. (ALO1)
 • ALO: Metrostars Against the Wind "Venda" (newfoundlandinkoira, narttu, s. 3.3.2012), ohjaaja Johanna Andersson, 122,5 p. (ALO3)
 • AVO: Bearessence Byebyebeautiful "Blondi (newfoundlandinkoira, narttu, s. 27.3.2008), ohjaaja Johanna Andersson, 134,5 p. (AVO3)
 • MÖLLI-ALO: Hexa-Han Zeus "Sakke" (berninpaimenkoira, uros, s. 16.9.2009), ohjaaja Satu Kälviäinen, 161 p. (ALO1)
 • MÖLLI-ALO: Private-Stefal Darla "Hulda" (berninpaimenkoira, narttu, s. 21.5.2006), ohjaaja Riitta Koskinen-Träskbäck, 153 p. (ALO2)

Tokojoukkue:

Tara & Kaisa, Sakke & Satu ja Hulda & Riitta sijoittuivat kolmanneksi alajaostojen välisessä joukkuekilpailussa.

Tokojoukkue

Tara & Kaisa ja Sakke & Satu (Hulda & Riitta puuttuvat kuvasta)

LSB:läiset Rally-tokossa:

 • ALO: Nummi Diego "Jekku" (berninpaimenkoira, uros, s. 19.5.2011), ohjaaja Ilkka Mäkinen, 100 p.
 • ALO: Beatrice "Betta" (berninpaimenkoira, narttu, s 11.6.2004), ohjaaja Sari Hartikainen, 96 p. (tuomarin suosikki)
 • ALO: Maroussia Fina-Favorita "Fina" (berninpaimenkoira narttu, s. 12.12.2005), ohjaaja Mika Lepistö, 93 p.
 • ALO: Flatkiss Fight For Your Life "Sipe" (sileäkarvainen noutaja, uros, s. 27.4.2011), ohjaaja Mika Lepistö, 86 p.
 • ALO: Bearessence Byebyebeautiful "Blondi" (newfoundlandinkoira, narttu, s. 27.3.2008), ohjaaja Johanna Andersson, 74 p.
 • ALO: Hexa-Han Zeus "Sakke" (berninpaimenkoira, uros, s. 16.9.2009), ohjaaja Satu Kälviäinen, 74 p.
 • ALO: Turvakorven Ainomain "My" (berninpaimenkoira, narttu, s. 26.4.2012), ohjaaja Jaana Jalava, 71 p.
 • ALO: Metrostars Against the Wind "Venda" (newfoundlandinkoira, narttu, s. 3.3.2012), ohjaaja Johanna Andersson, 94 p. HYL (TVÄ)
 • ALO: Jalon Jäljiltä Suuntana Seikkailu "Joiku" (leonberginkoira, uros, s. 17.5.2011), ohjaaja Nina Väyrynen, KESK.
 • ALO: Maroussia Talina "Tilda" (berninpaimenkoira, narttu, s. 8.5.2012), ohjaaja Sirpa Mäntylä, KESK.
 • ALO: Brainheart Nicolasfrancois "Nikke" (berninpaimenkoira, uros, s. 28.4.2007), ohjaaja Fanny Männistö, KESK.
 • ALO: Bernarossa Hazel "Hazel" (berninpaimenkoira, uros, s. 9.9.2008), ohjaaja Kirsi Uschanov, KESK.
 • AVO: Tending Vanquard "Valle" (bordercollie, uros, s. 28.2.2003), ohjaaja Eva Jonsson, 93 p.

Rally-tokojoukkueet:

LSB1: Tilda & Sirpa, My & Jaana, Jekku & Ilkka ja Nikke & Fanny olivat neljänsiä alajaostojen välisessä joukkuekilpailussa.

LSB2: Sakke & Satu, Fina & Mika, Betta & Sari ja Hazel & Kirsi sijoittuivat kolmanneksi alajaostojen välisessä joukkuekilpailussa.

Rallyjoukkue

Sakke & Satu, Fina & Mika, Betta & Sari ja Hazel & Kirsi

(Kuvat tapahtumasta: Antti Terävä, Terävä photo. Kaikki kuvat on julkaistu kuvaajan luvalla. Kuvia ei saa kopioida ilman lupaa.)

LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset 11.5.2013

LSB-koulun kevätkauden päättäjäisissä kisailtiin leikkimielisesti. Piirileikki-kisailun pentusarjan (alle 1-vuotiaat) voitti Mocca & Pauliina ja aikuisten sarjan (yli 1-vuotiaat) voitti Sipe & Mika. Temppukilpailun pentusarjan voittivat tasapistein Konsta & Armi ja Mocca & Pauliina. Aikuisten sarjan voitti Betta & Sari.

Turvakorven Ainomain "My" ja Jaana Jalava tekivät historiaa ollen ensimmäinen sennen-koirakko, joka on osallistunut metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen (MEJÄ) Suomessa. LSB onnittelee!!!

Myy ja Jaana

Ahkerien koululaisten diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Arkitottelevaisuusryhmä: IITA
 • Rally-tokoryhmä: JEKKU
 • Penturyhmä: MOCCA
 • Tokoryhmä: SAKKE
Diplomien saajat

(Kuvat tapahtumasta: Sari Hartikainen)

Tuloksia LSB:n möllitokokisoista 27.4.2013

Möllitoko saatiin kisata huomattavasti kuivemmalla kentällä kuin rally-tokon möllikisat, ja aurinkokin suosi kisapäivää. Hienoja suorituksia nähtiin, kahdessa kehässä tuomaroinnista vastasivat Pekka Sulkamo sekä Johanna Andersson.

Pentuluokka

 • 1. Mocca (berninpaimenkoira, uros) & Jarmo Vuorenpää 99,5 p.
 • 2. Jöns (berninpaimenkoira, uros) & Vera Leo 97 p.
 • 3. Konsta (berninpaimenkoira, uros) & Armi Halkio 96 p.
Möllitokon pentuluokka

Aloittelijaluokka

 • 1. Hazél (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov, 185,5 p.
 • 2. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru, 176 p.
 • 3. Jekku (berninpaimenkoira, uros) & Ilkka Mäkinen, 175,5 p.
 • 4. Tessa (berninpaimenkoira, narttu) & Maarit Tuokkola, 173 p.
 • 5. Hunaja (berninpaimenkoira, narttu) & Jussi Ikola, 171,5 p.
 • 6. Fanni (berninpaimenkoira, narttu) & Pia Aunela, 169 p.
 • 7. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Gitta Kuosmanen, 167 p.
Möllitokon aloittelijaluokka

Alokasluokka

 • 1. Tara (entlebuchin paimenkoira, narttu) & Kaisa Fomin 178 p.
 • 2. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Maija Koskinen 168 p.
 • 3. Hulda (berninpaimenkoira, narttu) & Riitta Koskinen-Träskbäck 145 p.
Möllitokon alokasluokka

Avoinluokka

 • 1. Blondi (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson 164 p.
Möllitokon avoinluokka

Voittajaluokka

 • 1. Viivi (entlebuchin paimenkoira, narttu) & Minna Lauri 268 p.
Möllitokon voittajaluokka

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistujille! Suuret kiitokset myös tuomareille, liikkeenohjaajalle ja koko talkooporukalle!

(Kuvat tapahtumasta: Hannele Kankare)

Amandan maljan voittaja 2012

Amandan malja kiertopalkinnon voitti jo kolmannen kerran Teija Santa ja FI TVA Bollbölen Ikaros "Poppe". LSB onnittelee tätä taitavaa parivaljakkoa upeista tokotuloksista!

Amandan maljan voittajat 2012

Tuloksia LSB:n Rally-tokon möllikisoista 13.4.2013

Rally-tokon möllikisat käytiin hyvin märällä kentällä, kenttä oli niin märkä että istumiset ja maahanmenot jäivät suurimmalta osalta koiria suorittamatta, joten siitä syystä tulostaso jäi normaalia heikommaksi. Muuten koirat ja ohjaajat osasivat hyvin suorittaa kylteissä mainitut tehtävät.

Alokasluokka

 • 1. Nöffi Blondi 96 p.
 • 2. Nöffi Venda 80 p.
 • 3. Berni Nikke, tuomarin suosikki ja Rally-ALO kiertopalkinnon saaja

Muut alokasluokan osallistujat:

 • Berni Iita
 • Labbis Funi
 • Berni Alma
 • Berni Hazel
 • Berni Jekku
 • Berni Selma
 • Bortsu Valle
Rally-tokon alot

Mölli-alokasluokka

 • 1. Berni Tilda 89 p. ja Rally-MÖLLI kiertopalkinnon saaja
 • 2. Berni Rauha 88 p.
 • 3. Entti Dumbo 86 p.

Muut mölli-alokasluokan osallistujat:

 • Berni Sakke
 • Berni Väinö
 • Berni Jöns
Rally-tokon möllit

Onnittelut voittajille ja kiitos tuomarille ja muulle talkooporukalle onnistuneista kisoista!!

LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin 8.12.2012

"Selvityjät"-radalle ja namikoppi-kilpailuun osallistui 26 koirakkoa ja upeita suorituksia nähtiin!

Selvityjät-radalla kaikki maaliin päässeet olivat tasavertaisia voittajia!

Selvityjät-rata

Namikoppi-kilpailun pentujen "finaali"

 • 1. Tyyne: 5 koppia alkuerisssä, 5 koppia finaalissa.
 • 2. Minttu: 5 koppia alkuerissä, 4 koppia finaalissa.

Namikoppi-kilpailun aikuisten "finaali"

 • 1. Nikke: 5 koppia alkuerissä, 5 koppia finaalissa.
 • 2. Fina: 5 koppia alkuerissä, 2 koppia finaalissa.
 • 2. Unelma: 5 koppia alkuerissä, 2 koppia finaalissa.
Namikoppi-kisa

Ahkerien koululaisten diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: KONSTA ja MYY
 • Arkitottelevaisuusryhmä: JEKKU
 • Rally-tokoryhmä: HAZÉL
 • Tokoryhmä: TESSA

Onnittelut palkituille ja kiitos kaikille reippaille osallistujille!

LSB:läisten tuloksia Rally-tokokilpailuista 14.10.2012 (Turku)

Alokasluokka

 • Funi (labradorinnoutaja, narttu) & Sirpa Mäntylä 89 p. RTK1
 • Valle (bordercollie, uros) & Eva Jonsson 77 p. RTK1

LSB onnittelee Funia ja Sirpaa sekä Vallea ja Evaa! Tervemenoa avoimeen luokkaan!

Tuloksia LSB:n möllitokosta 26.5.2012

Erikoisvoittajaluokka

 • 1. Poppe (berninpaimenkoira, uros) & Teija Santa 212 p.
 • 2. Senni (berninpaimenkoira, narttu ) & Thelma Herpola 142 p.

Voittajaluokka

 • 1. Funi (labradorinnoutaja, narttu) & Nita Mäntylä 199 p.

Avoin luokka

 • 1. Fina (berninpaimenkoira, narttu) & Anna Lepistö 174 p.
 • 2. Blondi (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson 159.5 p.

Alokasluokka

 • 1. Hulda (berninpaimenkoira, narttu) & Riitta Koskinen-Träskbäck 168 p.
 • 2. Sipe (sileäkarvainen noutaja, uros) & Anna Lepistö 161.5 p.
 • 3. Viivi (kääpiösnautseri, narttu) & Gitta Kuosmanen 157 p.
 • 4. Hazél (berninpaimenkoira, uros) & Kirsi Uschanov 145 p.

Aloittelijaluokka

 • 1. Alma (berninpaimenkoira, narttu) & Maija Koskinen 196 p.
 • 2. Juice (berninpaimenkoira, uros) & Vesa Kostamo 189 p.
 • 3. Sakke (berninpaimenkoira, uros) & Satu Kälviäinen 182 p.
 • 4. Tessa (berninpaimenkoira, narttu) & Ella Schrey 174.5 p.
 • 5. Cola (sekarotuinen, uros) & Tytti Tuomi 159 p.
 • 6. Maxi (berninpaimenkoira, uros) & Taru Hulmi 158 p.
 • 6. Prikthai (appenzellinpaimenkoira, uros) & Timo Blomberg 158 p.
 • 8. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru 142 p.
 • 9. Roihu (australianpaimenkoira, uros) & Nita Mäntylä 130 p.
 • 10. Hunaja (berninpaimenkoira, narttu) & Jussi Ikola 123 p.

Pentuluokka

 • 1. Oizzy (berninpaimenkoira, uros) & Elina Vainio 100 p.
 • 2. Venda (newfoundlandinkoira, narttu) & Johanna Andersson 98 p.
 • 3. Aada (berninpaimenkoira, narttu) & Anu Kurila 96 p.
 • 4. Sulo (berninpaimenkoira, uros) & Riikka Armio 95 p.

Ahkerien koululaisten diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Penturyhmä: SOHVI
 • Arkitottelevaisuusryhmä: SAKKE
 • Rally-tokoryhmä: MAXI
 • Tokoryhmä: SIPE

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistumisesta!

Wilma & Sirpa pärjäsivät hienosti Rally-tokokisoissa Loimaalla 12.5.2012!

Sirpa Mäntylä ja berninpaimenkoiranarttu Essente Berrybear Beast "Wilma" osallistuivat Rally-tokon alokasluokkaan tuloksella:

 • 97/100 pistettä, aika 1.50.59, sijoitus 3.
 • Wilmalle koulutustunnus RTK1 - tervetuloa avoinluokka!
RTK1 Wilma

LSB onnittelee Wilmaa ja Sirpaa! Hienoa!

Tuloksia LSB:n Rally-tokon möllikisoista 5.5.2012

Avoin luokka

 • 1. Funi (labradorinnoutaja, narttu) & Nita Mäntylä 92 p.
 • 2. Wilma (berninpaimenkoira, narttu) & Sirpa Mäntylä 87 p.
 • 3. Poppe (berninpaimenkoira, uros) & Teija Santa hyl.

Alokasluokka

 • 1. Nikke (berninpaimenkoira, uros) & Fanny Männistö 88 p.
 • 2. Betta (berninpaimenkoira, narttu) & Sari Hartikainen 80 p.
 • 3. Senni (berninpaimenkoira, narttu) & Thelma Herpola 66 p.
 • 4. Zuki (berninpaimenkoira, uros) & Fanny Männistö 64 p.
 • 5. Viivi (kääpiösnautseri, narttu) & Anja Paananen 59 p.
 • 6. Maxi (berninpaimenkoira, uros) & Taru Hulmi hyl.

Mölli-alokasluokka

 • 1. Sipe (sileäkarvainen noutaja, uros) & Mika Lepistö 96 p. (aika 2.28,57)
 • 2. Roihu (australianpaimenkoira, uros) & Nita Mäntylä 96 p. (aika 3.07,81)
 • 3. Dumbo (entlebuchinpaimenkoira, uros) & Mikko Ilus 93 p.
 • 4. Paco (berninpaimenkoira, uros) & Niklas Hästbacka 79 p. (aika 3.28,97)
 • 5. Iita (berninpaimenkoira, narttu) & Matti Pouru 79 p. (aika 4.28,51)
 • 6. Nenni (berninpaimenkoira, narttu) & Marja-Leena Vieno 67 p.

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistujille ja talkooporukalle onnistuneista kisoista!!

LSB-edustusta Rally-tokokilpailuissa 25.2.2012 Salossa.

LSB:läisiä osallistui runsain joukoin sekä kilpailijana että katsomossa kannustajana Salon Rally-tokokilpailuihin.

Alokasluokka:

 • labradorinnoutaja "Funi", ohjaaja Nita Mäntylä, 99 pistettä, sijoitus 3.
 • bordercollie "Valle", ohjaaja Eva Jonsson, 90 pistettä, sijoitus 12.
 • berninpaimenkoira "Wilma", ohjaaja Sirpa Mäntylä, 89 pistettä, sijoitus 13.
 • berninpaimenkoira "Alma", ohjaaja Maija Koskinen, 89 pistettä, sijoitus 14.
 • newfoundlandinkoira "Blondi", ohjaaja Johanna Amdersson, HYL (TVÄ)

Mestariluokka:

 • bordercollie "Casey", ohjaaja Paula Speer, 81 pistettä, sijoitus 2.

Mölli-mestariluokka:

 • bordercollie "Casey", ohjaaja Paula Speer, 100 pistettä, sijoitus 1.
 • labradorinnoutaja "Funi", ohjaaja Nita Mäntylä, 87 pistettä, sijoitus 2.
 • berninpaimenkoira "Wilma", ohjaaja Sirpa Mäntylä, HYL (alle 70 pistettä)

LSB onnittelee kaikkia osallistujia ja Nitalle & Funille sekä Paulalle & Caseylle isot onnittelut hienoista sijoituksista!

Tuloksia LSB-koulun syyskauden päättäjäisistä

Ahkerien koululaisten diplomit:

 • Penturyhmä: Prikthai & Timo Blomberg
 • Rally-tokoryhmä: Maxi & Taru Hulmi
 • Arkitottelevaisuusryhmä: Sakke & Gitta Kuosmanen ja Satu Kälviäinen
 • Kilpatottelevaisuusryhmä: Tessa & Alina ja Ella Schrey

Dogwalk -naamiaiskilpailu:

 • 1. Enkeli & Piru (Betta & Sari), 28,5/30 p.
 • 2. Noita & Nokinokka (Funi & Nita), 26/30 p.
 • 3. Länkkärit (Blondi & Johanna), 25/30 p.
 • muut osallistujat: Tonttu Torviset (Wilma & Sirpa), Jengiläiset (Nikke & Hannele ja Zuki & Fanny), Poppe-klovni & kaveri (Poppe & Teija), Sveitsinlaakso (Dumbo & Mikko).

Dogtalent -temppukilpailu/pennut (alle 1-vuotiaat):

 • 1. Elmo & Mauri
 • 2. Sipe & Mika

Dogtalent -temppukilpailu/aikuiset:

 • 1. Viivi & Anja
 • 2. Zuki & Fanny
 • 3. Nenni & Marja-Leena
 • Muut osallistujat: Sakke & Gitta, Tessa & Ella, Ville & Aila, Poppe & Teija, Dumbo & Mikko, Blondi & Johanna, Maxi & Taru.

Zik-Zak-Race -pujottelukilpailu/pennut (alle 1-vuotiaat):

 • 1. Sipe & Mika, 13,20 s
 • 2. Elmo & Mauri, 16,66 s

Zik-Zak-Race -pujottelukilpailu/aikuiset:

 • 1. Betta & Sari, 16,28 s
 • 2. Wilma & Sirpa, 19,72 s
 • 3. Viivi & Anja, 27,00 s
 • Muut osallistujat: Funi & Nita, Maxi & Taru, Blondi & Johanna, Dumbo & Mikko, Poppe & Teija.

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille sekä kiitos kaikille osallistujille - hienoja suorituksia nähtiin!

LSB rekisteröitynyt viralliseksi yhdistykseksi!

21.9.2011 on se päivä, jolloin LSB:stä tuli virallinen yhdistys, Lounais-Suomen Bernit ry!

Toiminta jatkuu ennallaan - tervetuloa mukaan kaikki vanhat ja uudet Sennenystävät!

LSB:läisillä hienoa kisamenestystä 2.10.2011!

Nita & Funi ja Sirpa & Wilma saavuttivat hienot tulokset Hangon Kennelkerho ry:n Rally-tokokilpailuissa.

 • labradorinnoutaja Funi, ohjaaja Nita Mäntylä, 100 pistettä, sijoitus 1/7.
 • berninpaimenkoira Wilma, ohjaaja Sirpa Mäntylä, 92 pistettä, sijoitus 4/7.
 • Rallytoko

LSB onnittelee Nitaa & Funia ja Sirpaa & Wilmaa, jotka olivat ensimmäiset LSB:läiset Rally-tokokilpailijat virallisissa kilpailuissa!!!

LSB:n joukkue Sveitsinpaimenkoirien Mestaruustokossa 4.9.2011

Mestisjoukkue

Thelma & Senni, Minna & Viivi, Stina & Lusse ja Mari & Kasper sekä Topi edustivat LSB:tä Mestaruustokossa, joka kisattiin 4.9.2011 Tampereella. LSB:läisten tulokset:

 • Berlida Cedro "Kasper", ohjaaja Mari Rimmistö, AVO1 175 p. (sijoitus 2/9)
 • Salva Szwajcar "Viivi", ohjaaja Minna Lauri, AVO2 156 p. (sijoitus 3/9)
 • Luise von Wiesmadern "Lusse", ohjaaja Stina Törnblom, AVO0 56,5 p. (sijoitus 9/9)
 • Berlida Benvenuto "Topi", ohjaaja Mari Rimmistö, EVL3 202,5 p. (sijoitus 3/7)
 • Fridkullas Ulappa "Senni", ohjaaja Thelma Herpola, EVL0 152 p. (sijoitus 6/7)

LSB:n joukkue sijoittui viidenneksi (yhteensä joukkueita 9). Onnittelut kaikille LSB:n edustajille hienoista kisasuorituksista ja palkintopallisijoituksista onnittelut Minnalle ja Marille!

Yksi berni lisää ansioituneeksi kaverikoiraksi!

Kaverikoira Funatic Verve "Effi" 14.8.2011

Effi

Berninpaimenkoira Effi omistajansa Arma Sulkamon kanssa palkittiin Turun elonäyttelyssä 14.8.2011 ansioituneena kaverikoirana. Onnittelut Effille ja Armalle!

LSB:n möllitokon tulokset 14.5.2011

Pentuluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (u) Bruuno - Maria Björs, 99,5 p.

Aloittelijaluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (n) Hulda - Riitta Koskinen-Traskbäck, 189 p.
 • 2. berninpaimenkoira (n) Tessa - Alina Schrey, 176 p.
 • 3. berninpaimenkoira (u) Sakke - Gitta Kuosmanen, 164 p.
 • 4. berninpaimenkoira (u) Maxi - Taru Hulmi, 159 p.

Alokasluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (u) Väinö - Aila Heinonen, 180,5 p.
 • 2. newfoundlandinkoira (n) Blondi - Johanna Andersson, 170 p.
 • 3. berninpaimenkoira (u) Hazél - Kirsi Uschanov, 105 p.
 • Kunniapalkinto "kympin arvoisesta kilpailuasenteesta": Hazél & Kirsi

Avoin luokka:

 • 1. berninpaimenkoira (n) Brenda - Lotta Nylund, 69 p.

Voittajaluokka:

Ei osallistujia tällä kertaa

Erikoisvoittajaluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (n) Senni - Thelma Herpola, 148,5 p.
 • 2. newfoundlandinkoira (n) Manda - Johanna Andersson, 93,5 p.

Ahkerien koululaisten diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Pennut: Bruuno & Maria Björs
 • Arki/Rallytoko: Sakke & Gitta Kuosmanen
 • Toko: Hulda & Riitta Koskinen-Traskbäck

Tuloksia LSB:n Rallytoko-möllikisoista 7.5.2011

Möllilluokka:

 • 1. Poppe ja Teija Santa
 • 2. Funi ja Nita Mäntylä
 • 3. Wilma ja Sirpa Mäntylä
 • 4. Juice ja Vesa Kostamo
 • 5. Hippu ja Mia Tamminen
 • 6. Dumbo ja Mikko Ilus
 • 7. Hulda ja Riitta Koskinen-Traskbäck

Namu-möllilluokka:

 • 1. Fina ja Mika Lepistö
 • 2. Tessa ja Ella Schrey
 • 3. Kamu ja Satu Kälviäinen
 • 4. Nuppu ja Elina Nikula
 • 5. Blondi ja Johanna Andersson
 • 6. Maxi ja Taru Hulmi
 • 7. Sakke ja Gitta Kuosmanen
 • 8. Viivi ja Anja Paananen

Tuomarina Anette Lindell.

Onnittelut voittajille ja sijoittuneille! Kiitos kaikille osallistujille!

Uusi valio!

EE MVA 5.10.2010, Fridkullas Wilmalotta "Wilmalotta"

EE MVA Wilmalotta

Lounais-Suomen Bernit onnittelee Wilmalottaa ja Tuulaa upeasta saavutuksesta!

Uusia valioita!

FI MVA 22.5.2010 & EE MVA 4.9.2010 Fridkullas Ultra Bra "Sanni"

FI MVA Sanni

FI MVA 14.8.2010 Fridkullas Trixie "Tosca"

FI MVA Tosca

FI VPVA 20.6.2010 Bearessence Byebyebeautiful "Blondi"

FI VPVA Blondi Blondin kuvan © Sanna Rantala

Lounais-Suomen Bernit onnittelee kaikkia kolmea upeasta saavutuksesta!

LSB:n joukkue Sveitsinpaimenkoirien Mestaruustokossa 21.8.2010

Mestisjoukkue

Stina & Lusse, Thelma & Senni ja Teija & Poppe edustivat LSB:tä Mestaruustokossa, joka kisattiin 21.8. Muuramessa Keski-Suomen Bernien isännöimänä. LSB:läisten tulokset:

 • Luise von Wiesmadern "Lusse", ohjaaja Stina Törnblom, ALO2 152 p. (sijoitus 4/6)
 • Fridkullas Ulappa "Senni", ohjaaja Thelma Herpola, EVL0 129,5 p. (sijoitus 4/6)
 • Bollbölen Ikaros "Poppe", ohjaaja Teija Santa, EVL, ohjaaja keskeytti

Kiitos Stina, Thelma ja Teija LSB:n edustuksesta! LSB:n pieni joukkue sijoittui neljänneksi joukkuekilpailussa.

Joukkkuekilpailun voiton vei Pirkanmaan ykkösjoukkue ja yksilösennenmestaruus meni myös Pirkanmaalle, Mika Jaloselle ja Mötkikselle. LSB onnittelee!

Seuraava Mestaruustoko on Tampereella 10.10.2011, järjestäjänä Pirkanmaan Sennen. Nyt on yli vuosi aikaa treenata ja koota monta joukkuetta LSB:tä edustamaan!

LSB:n edustajat SM-tokossa 24.7.2010!

 • Bollbölen Ikaros "Poppe", ohjaaja Teija Santa, EVL2 235 p.
 • Luise von Wiesmadern "Lusse", ohjaaja Stina Törnblom, ALO3 136 p.

Onnittelut Teija & Poppe ja Stina & Lusse hienoista tuloksista! Sää oli kuuma (ja punkkeja riitti), mutta hienosti edustitte LSB:tä Suomen Sveitsinpaimenkoirien joukkueessa!

LSB:n möllitokon tulokset 15.5.2010

Pentuluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (u) Sakke - Gitta Kuosmanen, 97 p.
 • 2. berninpaimenkoira (u) Juice - Vesa Kostamo, 96p.
 • 3. berninpaimenkoira (n) Tessa - Alina Schrey, 93 p. (kannustuspalkinto)

Aloittelijaluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (n) Alma - Maija Koskinen, 187 p.
 • 2. berninpaimenkoira (u) Chili - Nina Väyrynen, 169 p.

Alokasluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (u) Väinö - Aila Heinonen, 167 p.
 • 2. berninpaimenkoira (n) Bella - Leena Ollonqvist, 162 p.
 • 3. berninpaimenkoira (u) Pelle - Satu Kälviäinen, 124 p. (kannustuspalkinto)
 • 4. berninpaimenkoira (u) Waldo - Petteri Kiesiläinen, 121 p.
 • 5. berninpaimenkoira (n) Wappu - Patricia Häkkinen, 109 p.
 • 5. berninpaimenkoira (n) Lusse - Stina Törnblom, 109 p.
 • 7. berninpaimenkoira (u) Hazel - Kirsi Uschanov, 76 p.
 • 8. berninpaimenkoira (n) Mimmi - Heidi Koivisto, ohjaaja keskeytti

Avoin luokka:

 • 1. berninpaimenkoira (n) Brenda - Lotta Nylund, 153 p.
 • 2. berninpaimenkoira (u) Yoda - Petteri Kiesiläinen, 112 p. (kannustuspalkinto)

Voittajaluokka:

Ei osallistujia tällä kertaa

Erikoisvoittajaluokka:

 • 1. berninpaimenkoira (u) Poppe - Teija Santa, 243 p
 • 2. berninpaimenkoira (n) Senni - Thelma Herpola, 173 p.
 • bordercollie (u) Valle - Eva Jonsson, 218 p. (kilpailun ulkopuolella)

Ahkerien koululaisten diplomit jaettiin seuraavasti:

 • Pennut: Sakke & Gitta Kuosmanen
 • Arki: Alma & Ulla Hörkkö
 • Toko: Hazel & Kirsi Uschanov

Uusi tokovalio!

FI TVA 27.9.2009 Bollbölen Ikaros "Poppe", ohjaaja Teija Santa

FI TVA Poppe

Lounais-Suomen Bernit onnittelee Poppea ja Teijaa upeasta saavutuksesta!

LSB menestystä Sennenmestaruustokossa 6.9.2009

 • Piperheidsieck, ohjaaja Patricia Häkkinen, 131p mölliluokasta
 • Marjakarhun DonJohnsson, ohjaaja Johanna Södersröm, 69,5p mölliluokasta
 • Mooglen Avaemmiina, ohjaaja Leena Ollonqvist, 50p mölliluokasta
 • Leniences Benzamin, ohjaaja Nina Väyrynen, 175,5p, ALO1, TK1, sij. 1. !
 • Amandelman Brenda, ohjaaja Lotta Nylund, 173,5p, ALO1, TK1, sij. 2. !
 • Essente Berrybear Beast, ohjaaja Sirpa Mäntylä, 156,5p, AVO2
 • Fridkulas Ulappa, ohjaaja Thelma Herpola, 267p, VOI1, sij. 2. !
 • Berlida Benvenuto, ohjaaja Mari Rimmistö, 233p, VOI2
 • Bollbölen Ikaros, ohjaaja Teija Santa, 253p, EVL2, sij. 1. !

LSB:n 1-joukkue sijoittui joukkuekisassa hienosti toiseksi!

Hannes Lohen geenitutkimukseen osallistuneet!

Geenitutkimuksen kannalta on erityisen tärkeää, että tutkimusryhmällä on tutkimuksessa olevista koirista oikea ja mahdollisimman täsmällinen projektia koskeva terveystieto. Tämän vuoksi on tärkeää ilmoittaa koiran terveystilanteen muutokset tutkimusryhmälle.
Lisätietoja geenitietojen päivityksistä

Uusia muotovaliota!

FI MVA 8.8.2009 Hexa-Han Pasifax "Poju"

Pojun kuvan © kennel Hexa-Han FI MVA Poju

FI MVA 9.8.2009 Fridkullas Wilmalotta "Wilmalotta"

Wilmalotan kuvan © Elina Vainio FI MVA Wilmalotta

Lounais-Suomen Bernit onnittelee molempia uusia muotovalioita upeista saavutuksista!