LSB-koulu

LSB-koirakoulussa treenataan lauantaisin LSB:n koulutuskentällä Turun Saramäessä (Kuparikatu 6, seuraa opaskylttejä). Toko- ja rallytoko-ryhmä treenaa klo 11.00 ja arki- ja penturyhmät treenaavat klo 12.15 alkaen.

Muistilista LSB-kouluun osallistujalle:

 • Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen tapahtuu joko koulutusryhmien WhatsApp-ketjuihin tai sähköpostiin koulutus@lsbernit.net aina kunkin viikon perjantaihin klo 18 mennessä.
 • Mihinkään LSB-koirakoulun tiettyyn ryhmään ei tarvitse sitoutua ja voit osallistua eri ryhmiin oman mielenkiinnon mukaan.
 • Pakkasraja on -15 °C. Mikäli on tätä kylmempää, treenit perutaan.
 • Koulutuksistamme/tapahtumistamme otetaan ajoittain valokuvia. Mikäli et halua itseäsi kuvattavan, ilmoitathan siitä kuvaajalle. Kuvaajan velvollisuus on huomioida "hyvän maun mukainen" kuvien julkaiseminen.
 • LSB-koulun yhteyshenkilö Sari Rinne : tiedotus@lsbernit.net. Treenit ovat vain LSB:n jäsenille perheineen.
 • Katso myös LSB:n kentän hyvät käytänteet.

Kuvaus LSB-koulun ryhmistä:

 • Toko - ja rally-toko on yhdistetty ryhmä, jossa aihe vaihtelee ja siitä ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kutakin treenikertaa. Toko-kerroilla harjoitellaan tottelevaisuuskilpailuissa vaadittavia liikkeitä. Harjoittelua toteutetaan osallistujien tason mukaisesti harjoitellen eri luokkien (alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka) liikkeitä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö ja valmius tottelevaisuuskilpailuihin. TOKOBERNI -passin suoritukset syys- ja kevätkaudella joka kuukauden viimeinen lauantai (jos LSB-koulussa ei ole teematreenikerta).
  Rally-toko-kerroilla harjoitellaan erilaisia tehtäväkylttejä, neljän tasoluokan mukaisesti (alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokka). Harjoituksissa pyritään huomioimaan eritasoisia koirakkoja ja jokainen koirakko saa harjoitella omalla tasollaan.
 • Penturyhmä on tarkoitettu pennuille ja nuorille koirille. Tarkoituksena on oppia käytöstapoja ja perusteita, miten koiran tulisi toimia eri arkipäivän tilanteissa. Harjoiteltavia asioita ovat esim. vieraan ihmisen hyväksyminen, käsitteleminen, toisten koirien kohtaaminen, hihnassa kulkeminen, temput ja leikkiminen.
 • Arkiryhmässä harjoitellaan nimensä mukaisesti arjessa tarvittavia perustaitoja, esim. hihnassa kulkemista vetämättä, kontaktia, toisten koirien kohtaamista, koiran virikkeistämistä sekä vieraan ihmisen tekemää käsittelyä. Tavoitteena on koiran ja ohjaajan välinen toimiva yhteistyö. Treeneissä voi olla myös lajitutustumista kouluttajan ja osallistujien mielenkiinnon mukaan.

Tulevat tapahtumat 2023

LSB ry järjestää paljon tapahtumia, koulutuksia, luentoja ja treenejä jäsenilleen. Pääilmoituskanavana toimii LSB:n sähköpostilista. Tapahtumista ja muusta toiminnasta ilmoitetaan myös Facebook-sivuillamme! Jos et saa alla FaceBook-ryhmän tiedotuksia näkyviin, kokeile eri internetselainta (esim. Edgellä katselun pitäisi toimia ongelmitta).

Menneet tapahtumat

Vuodesta 2023 alkaen tähän ei enää koota menneitä tapahtumia.

Vuonna 2022

 • Retkeiltiin yhdessä lauantaina 17.12.2022 Saloon katsomaan taidenäyttelyä koirista "Überhund - Taiteen kiehtovat koirat". Mukaan lähti iso joukko LSB-läisiä ihastelemaan koirataideteoksia ja kimppakyytejä yhdisteltiin. Kiitos kaikille retkeilijöille mukavasta reissusta!
 • LSB:n koirien joulujuhlaa ja LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin lauantaina 10.12.2022 klo 12.15 alkaen. Luvassa oli kivaa, kaikille koirille sopivaa ohjelmaa sekä jouluisia herkkuja ja grillimakkaraa. Ja tottakai koirat saivat omat paketit, "Ken lahjan tuo, se lahjan saa". Kentällä nähtiin paljon jouluisesti pukeutuneita koiria ja hyväntuulisia omistajia. Kuvia koirien joulujuhlasta on LSB:n suljetussa jäsenten Facebook-ryhmässä.
 • Agilitytutustuminen järjestettiin perjantaina 11.11. klo 18-20 Vanton hallilla Raisiossa. Vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimi perinteiseen tapaan Satu Kälviäinen. Treenaamaan pääsi kuusi berniä ja yksi appenzelli. Tasoeroista huolimatta saatiin mukavat treenit ja jokaiselle löytyi omaan tasoon sopivaa puuhaa.
 • 4.12.2022 Valonpolkua tallustivat Karu ja Ruka, Koda ja Zara ja Maisa palveluskuntineen. LSB:n jäsenten sennenlenkki järjestettiin joulunavausviikonloppuna ja tällä kertaa berninpaimenkoirista koostunut koirajoukko taluttajineen keräsi paljon positiivista huomiota Turun jokirannan ympäristössä. Kiitos jälleen lenkkivastaava Tuirelle mukavasta lenkistä!
 • Luento koiran vireensäätelystä järjestettiin sunnuntaina 6.11. klo 16-18.00 Paimiossa Talent Dogs-areenalla (Jukantie 2, 21530, Paimio). Luennoitsijana oli Marianne Asikainen ja ohjelmassa oli mm. luentoa ja demokoirien avulla käytännön esimerkkejä.
 • LSB-koulussa oli teematreenit lauantaina 5.11. klo 12.15 alkaen. Kaikissa ryhmissä oli yhteistä treeniä aiheena hoopers.
 • LSB:n yhteislenkillä ihasteltiin ruskan viimeisiä hetkiä, kun lähdettiin sunnuntaina 23.10. joukolla lenkille Ruissaloon. Liki kymmenen osanottajaa, kaunis syyssää ja mukava seura siivittivät noin kolmen kilometrin lenkkiä, joka kierteli upeissa saaristomaisemissa.
 • Lauantaina 15.10.2022 klo 11 alkaen järjestettii LSB:n koulutuskentällä koulutusten yhteydessä verinäytteenottotilaisuus koirien geenitutkimukseen (www.koirangeenit.fi ). Näytteet otettii koulutuksen yhteydessä nonstopina ja näytteitä kerättiin toistakymmentä kappaletta. Kiitos kaikille osallistuneille!
 • Kiva Koirakansalainen -testi järjestettiin koulutuskentällä 1.10.2022 (tällöin ei muuta koulutusta Saramäessä). Tuomariksi tuli Lotta Koistinen (Pawsiteam). Syyskauden alussa testin osioita harjoiteltiin LSB-koulussa – ja pääasiassa testissä oli tuttuja asioita, joita LSB-koulussa treenattiin viikoittain.
 • LSB:n yhteislenkki reippailtiin sunnuntaina 18.9.2022 teemalla "Bernese Friend Worldwide Walk 2022". Lähdettiin pienellä mutta mukavalla joukolla kaupunkilenkille Turkuun näyttämään upeita koiriamme! Lähtö Forum Marinumin parkkikselta ja kierreltiin näyttävästi keskustassa n. 5 km Turun päivää viettävien ihmisten väenpaljoudessa.
 • LSB-koulussa oli teematreenit, aiheena Kiva Koirakansalainen la 3.9.2022 klo 12.15 alkaen. Tällöin kaikissa ryhmissä yhteistä treeniä "KKK-teemalla". Treenit soveltuivat kaikille pennusta veteraaniin, tervetuloa mukaan!
 • LSB-kesäleiri 30.-31.7. Saramäessä ja Hoopers-lajitutustuminen lauantaina 30.7. kesäleirillä.
  Jo perinteeksi muodostunut LSB:n kesäleiri järjestettiin koulutuskentällä 30.–31.7.2022. Tiedossa oli rennon yhdessäolon, koirien kanssa mukavan puuhastelun sekä tietenkin herkuttelun lisäksi Hoopers-treeniä/tutustumista, askartelua, "Lauantai-tanssit" jnejnejne. Eli paljon kivaa ohjelmaa! Leirillä yövyttiin teltoissa tms. kentällä. Kiitos kaikille osallistujille! Oli kiva viikonloppu.
 • Rally-tokon epikset keskiviikkona 13.7.2022 klo 17 Turun Saramäessä LSB ry:n ruohopohjaisella koulutuskentällä (Kuparikatu 6, Turku). Tuomarina Saara Uljas (tuomariharjoittelija). Saaralta saa siis virallisia kisoja vastaavan arvioinnin omasta suorituksesta, joten tämä ”etu” kannattaa hyödyntää! Luokat MES, VOI, AVO, ALO. LSB:n jäsenet 5 €, muut 10 €.
  Ilmoittautumiset: LSB:n jäsenet 30.6. asti, muut 1.7.–6.7. Lähetä ensin sähköpostia koulutus@lsbernit.net ja paluuviestinä saat ilmoittautumis- ja maksulinkin. Max. 30 koirakkoa. Luokat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta kuitenkin niin, että joka luokkaan tulee vähintään 3 koirakkoa. Arvioitu aikataulu ilmoitetaan osallistujille viim. 11.7.
  Sponsorina Auran tassupuoti. Hienot palkinnot luvassa!
  Lisätietoa tästä.
 • LSB:n kevätkauden päätöstä vietetiin lauantaina 28.5. Saramäen koirankoulutuskentällä. Kouluttajat olivat valmistelleet alkujumpan sekä erilaisia tehtäväpisteitä ja pääsivätpä koirat maistelemaan herkkunamejakin leikkimielisessä kisassa. Aurinkoa, grillimakkaran tuoksua, herkullisten muffinssien makua suupielissä, mukavaa yhdessäoloa sekä kameran salaman räiskettä sisälsi kaudenpäätöstilaisuus - unohtamatta haleja, rapsutuksia ja puruluita, joita koirakaverit saivat kiitokseksi kevätkaudesta. Kevätkauden päätöstilaisuudessa palkittiin Semppii nääs -kiertopalkinnolla Arma Sulkamo ja Maroussia Violet Rose "Irma". Kevätkauden diplomin saivat penturyhmän Ringa, arkiryhmän Ruka, rally/vapaa-ryhmän Maisa ja toko-ryhmän Koda. Onnittelut Armalle, Irmalle ja diplomien saajille sekä kiitos kaikille osallistuneille!
 • LSB:n sennenlenkki eli sveitsinpaimenkoirien yhteislenkki reippailtiin aurinkoisena sunnuntaina 22.5. Maskun Rivieralta. Lenkki lyhennettiin suunnitellusta parin tunnin lenkiksi. Rivieraa kiertämään lähti 6 berniä viiden taluttajan kera. Lenkkimainos.
 • Möllitoko järjestettiin 7.5.2022 ja ilmoittautuneita oli 7 koirakkoa.
 • LSB-koulussa vappuaattona 30.4. teematreenit. Tällöin ei ollut normaaleja ryhmiä, vaan treenit aloitettiin yhteisesti klo 12.15. Aiheena lajitutustumiset, mm. hoopersia, agilitya, flyballia sekä kickbiken kokeilua.
 • LSB:n jäsenten yhteislenkki reippailtiin sunnuntaina 24.4.2022. Lenkin lähtöpiste oli klo 14.00 Halisten padolla, Opastuskeskuksen parkkipaikalta, osoite Valkkimyllynkuja 2. Lenkin pituus n. 5 km ja reitti yläjuoksulle päin. Yhteyshenkilönä Tuire Lindqvist tuire.lindqvist@gmail.com. Lenkille saatiin yli 10 koirakkoa. Lenkkimainos tästä.
 • Rally-tokokurssi järjestettiin LSB:n koulutuskentällä huhti-toukokuussa (9.4., 23.4., 14.5. ja 21.5.) klo 10-11. Toinen ryhmä klo 11-12 treenasi kontaktia ja control unleashedia. Näinä viikkoina LSB-koulussa ei ollut rally-toko/vapaa teema-ryhmää. Kouluttajana kurssilla toimi Saara Uljas. Kursseille osallistui 5 koirakkoa/ryhmä ja hinta/koirakko on 36 e.
 • Koirauimalaan tutustuminen 17.4.2022 Pirkanmaan koirauimalaan Akaalla.
 • LSB:n sennenlenkkeilykausi aloitettiin 4 kilometrin lenkillä sunnuntaina 13.3.2022 jäsenistön toivomuksesta Martinsillan grilliltä ja lenkki kiersi satama-alueen aurinkoisia rantoja. Lenkille lähti kahdeksan koirakkoa.
 • LSB:n vuosikokous järjestettiin 12.3.2022 Raision abc:lla ja paikalle saapui 21 jäsentä. Jäsenmaksuksi vahvistettiin 25 euroa vuodelle 2022. Uusina jäseninä johtokunnassa aloittavat Bettina Karlstedt ja Anu Heikkilä ja vanhoina jäseninä jatkavat puheenjohtaja Sirpa Mäntylän johdolla Hanna Ritvanen, Tuire Lindqvist, Johanna Koivisto, Nita Mäntylä ja Sari Rinne. Vuoden LSB:läisen 2021 tittelin sai tällä kertaa "viestintätiimi" eli Johanna Koivisto, Nita Mäntylä sekä Sari Rinne.
 • LSB-koulussa teematreenit 12.3.2022. Aiheena vetoharjoittelu sekä toiminnalliset rastit.
 • LSB:n koirakuvaus LSB:n jäsenten koirille sunnuntaina 30.1.2022. Kuvaajaana toimi Mika Vähä. Kuvausmainokseen tästä. Kuvaukseen osallistui kahdeksan koirakkoa ja kuvaus järjestettiin Kakskerran seuraintalolla upeassa hirsimiljöössä.

Vuonna 2021

 • Jäsenkysely toteutettiin joulukuussa 2022 ja vastauksia saatiin 22, joiden pohjalta suunnitellaan kevään ohjelmaa. Kiitos kaikille vastanneille!
 • LSB-koulun syyskauden päätös ja joulujuhla järjestettiin 10.12.2021 Saramäen kentällä. Grillattua makkaraa, glögiä, piparia ja koirille herkkua oli tarjolla. Lisäksi koirat saivat paketit tonttupulkasta ja syksyn aktiivisia muistettiin diplomein. Syyskauden diplomin saivat Arki: Nikita ja Mauno; Rally-toko/vapaa teema: Elsa; Toko: Lurppa. Onnittelut palkituille!
 • Syksyn teemakerrat olivat 1.9. arkitottelevaisuusteema, 9.10. rally-tokoteema ja 13.11. temppu/viriketeema. Kiitos kaikille kouluttajille ja järjestelyihin osallistuneille!
 • Agilityyn tutustuminen järjestettiin 25.11. klo 18-20 Vanton Hallilla, Raisiossa. Vetäjänä toimi Satu Kälviäinen.
 • LSB:n jäsenten kaupunkilenkki reippailtiin sunnuntaina 21.11. Forum Marinumin parkkikselta ja kierrettiin ympäri satamaa ja jokirantaa. Peräti toistakymmentä koiraa lähti mukaan ja sennenkoirat saivat jälleen positiivista huomiota osakseen.
 • Koiratanssikurssi järjestettiin 23.10, 30.10, 6.11, 13.11. ja 20.11. klo 14-15.00 All 4 Dogs/Hanna Hautamäen hallissa Liedon Tuulissuolla (Kolmikesäläntie 2, 21420 Lieto). Kurssin ohjasi Teija Santa.
 • LSB järjesti hajututustumisen, jonka vetäjänä oliThelma Herpola apurinaan Nina Väyrynen. Ensimmäinen kerta oli su 24.10.2021 (Haikankatu, Raisio) ja toinen kerta su 31.10.2021.
 • Kivaa käsittelyä – omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä -luento järjesttiin etäluentona 17.10.2021 klo 13 (kesto n. 3 h). Luennoitsijana on Anna Sydänheimo (Pawsiteam). Luento oli LSB:n jäsenille ilmainen, muille 5 €. Luennon mainos ja ohjeet ilmoittautumiseen. Ilmoittaudu jo nyt! Luennon jälkeen järjestettiin käytännön harjoitukset 7.11.2021 klo 10.00-11.00 ja 11.00-12.00 Pawsiteamin JES-hallissa Kaarinassa (Yrittäjänkatu 4, 20760 Piispanristi). Treenikerran mainos ja ohjeet ilmoittautumiseen. Käytännön treeneihin osallistui kolme koirakkoa ja hinta oli 20 €/koirakko.
 • KarvaPeput-jäsenlehti 2/21 on ilmestynyt! Paljon kiinnostavaa luettavaa - tsekkaa lehti sähköisenä versiona tai paperisena.
 • Sennenmestiksissä 25.-26.9.2021 oli LSB:läisiä mukana, mm. Henriikka, Jarkko ja Arma.
 • LSB:n jäsenten yhteislenkki reippailtiin Piikkiön Linnavuoressa 22.9. klo 18 alkaen. Lenkin pituus oli reilu 4 km, maasto mukavan vaihtelevaa ja kiipeämistäkin löytyi. Mukaan lähti 10 koiraa hihnanjatkeidensa kanssa.
 • Uudistunut, raikas ja mielenkiintoisia juttuja sisältävä KarvaPeput-jäsenlehti on ilmestynyt!
 • Kuvakilpailu 3/2021 keräsi peräti 29 kaunista kuvaa. Kuvista LSB:n jäsenet saivat äänestää syyskuussa mieleisensä kuvat LSB:n vuoden 2022 seinäkalenteriin. Yhteyshenkilönä Johanna Koivisto, webmaster@lsbernit.net
 • Kuvakilpailumainos.
 • Vesipelastukseen tutustuminen järjestettiin aloittelijoille 28.8.2021 klo 12.00 alkaen Uudessakaupungissa Oinassaaressa.
 • LSB-läiset talkoilivat liki kymmenen hengen voimin Mynämäellä Elonäyttelssä (= kaikkien rotujen koiranäyttely) 14.-15.8.2021. Talkootyöstä LSB:n saama palkkio käytetään jäsenten hyväksi.
 • LSB:n kesäleiri järjestettiin koulutuskentällä la-su 31.7.-1.8.2021. Ohjelmassa oli koirien kanssa puuhailua, hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa, yms. Saimme paikalle myös Saara Uljaksen pitämään meille vireensäätelypeleistä koulutusta lauantaina klo 15-16.00. Control Unleashed-koulutus sopii kaikille, pennuista veteraaniin, ja Saara on Suomen ainut certifioitu kouluttaja. Sateisen sunnuntain vuoksi kesäleiri typistettiin vain lauantaihin.
 • Virikkeistämiskurssi LSB:n koulutuskentällä 3.6., 10.6. ja 17.6. klo 17.30 alkaen. Kouluttajina Arja Pirttimaa ja Sirpa Mäntylä. Lisätiedot sirpa.mantyla@gmail.com
 • Kuvakilpailu 2/2021: Lähetä kuva sveitsinpaimenkoirasta(/koirista) osoitteeseen lsbernithallitus@gmail.com viim. 31.5., jonka jälkeen LSB:n jäsenet saavat äänestää mieleisensä kuvat LSB:n vuoden 2022 seinäkalenteriin huhti- ja toukokuulle. Kuva oltava vaakakuva ja pikselit väh. 2400x1800, eikä kuvassa näy ihmisiä tai talutinta eikä tekstiä tai tunnistetietoja. Kuvakilpailuohjeet.
 • Talkoot pidettiin tiistaina 1.6.2021 klo 17. Ohjelmassa oli mm. puiden karsimista ja kaatoa, ojankaivuuta, haravavointia, koirien kiinnitystolppien fiksausta, yms. Paikalle kerääntyi jälleen vajaa kymmenen aktiivista ahkeroimaan kesäkuumalla ja paljon ehdittiin illan aikana saada aikaiseksi.
 • Kevätkauden päätöksessä 29.5. palkittiin pärjänneitä, aktiivisia ja kiitettiin kuluneesta treenikaudesta. Semppii nääs -kiertopalkinnon ansiokkaasta rally-toko-kilpailumenestyksestä saivat Henriikka Suominen ja Typy (Swissdreams Elora). Lisäksi palkittiin Kevätkauden 2021 diplomeilla penturyhmästä Hilda, arkiryhmästä Pontus, rally-tokoryhmästä Irma ja tokoryhmästä Iipo. Vuoden 2020 syyskauden diplomit saivat penturyhmän Ruka, arkiryhmän Lurppa, rally-tokoryhmän Alma, Isla, Kasper, Keke ja Typy ja tokoryhmän Alma, Junna ja Typy.
  Lisäksi viimein vuoden LSB:läiset kenttävastaavat Pekka Sulkamo Ja Rami Västinsalo sekä LSB:n uusi kunniajäsen Thelma Herpola saivat muistamisensa aplodien kera. LSB-koulun kevätkauden päättäjäisiä siivittivät pentujen tanssi - kiitos Hilda ja Pooki sekä koreografi Petteri! Kiitos myös kaikille muille aktiiveille ja isot onnittelut kaikille palkituille!
 • PERUTTULSB-koulun kevätkauden päättäjäiset ja möllitoko lauantaina 22.5.2021 klo 12.00. -> Tällöin tavallinen LSB-koulun koulutuskerta, mutta jaetaan Semppii nääs -kiertopalkinto ja diplomit.
 • PERUTTU Rally-tokon möllikisat lauantaina 15.5.2021 kello 12.00. -> Tällöin tavallinen LSB-koulun koulutuskerta.
 • Rally-tokokurssi järjestettiin keskiviikkoina 21.4, 28.4, 5.5 ja 12.5.2021 kello 17.00-20.00 (3 x 60 minuuttia). Ryhmiä oli mes/voi, avo ja alo/aloittelijat. Kouluttajana toimi ammattitaitoinen Saara Uljas. Kurssi oli täynnä.
 • Tiedote 13.4.2021: Ikäväksemme tiedotamme, että LSB:n kentällä oleviin tiloihin on murtauduttu viime viikon lopulla ja nyt alkuviikosta. Rikosilmoitus on tehty, poliisi on käynyt paikan päällä ja tehnyt tarvittavat tutkinnat. LSB:n kentällä sijaitsevissa tiloissa ei säilytetä mitään rahallisesti arvokasta, ei ikinä rahaa, mutta murrot itsessään aiheuttavat paljon vaivaa sekä kuluja yhdistykselle mielipahasta puhumattakaan. - LSB:n johtokunta

 • Kuvakilpailu 1/2021: Lähetä kuva sveitsinpaimenkoirasta(/koirista) osoitteeseen lsbernithallitus@gmail.com viim. 28.3., jonka jälkeen LSB:n jäsenet saavat äänestää mieleisensä kuvat LSB:n vuoden 2022 seinäkalenteriin joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuulle. Kuva oltava mm. vaakakuva ja pikselit väh. 2400x1800, eikä kuvassa näy ihmisiä tai talutinta eikä tekstiä tai tunnistetietoja. Kuvakilpailuohjeet.
 • LSB:n vuosikokous pidettiin lauantaina 13.3.2021 klo 14.00 etänä Teamsin välityksellä. Vuosikokouskutsu.
  Vuoden LSB:läinen 2020 -muistamisen ovat pitkäaikaisella ja aktiivisella uurastuksellaan ansainneet yhdistyksen kenttävastaavat Pekka Sulkamo ja Rami Västinsalo. Perusteluja: Pekka Sulkamo on tehnyt jo pitkään valtavasti työtä yhdistyksen ja koulutuskentän hyväksi ja vastaa viime vuonna olleesta laajemmasta kentän kunnostamisesta. Rami Västinsalo monitoimimiehenä on ollut yhdistyksessä monessa mukana jo pitkään ja on viimeaikaisina töinään vastannut mm. kontin kunnostamisesta. Molemmat ovat kenttävastaavina tehneet LSB:n kopin, parkkialueen ja konttien kunnossapidon eteen paljon töitä.
  LISÄKSI Lounais-Suomen Bernit ry halusi nimetä vuosikokouksessaan 13.3.2021 LSB:n Kunniajäseneksi Thelma Herpolan. Thelma Herpola on yhdistyksen pitkäaikainen jäsen ja toiminut pitkään aktiivisesti mukana. Thelma on tehnyt paljon yhdistyksen hyväksi, on LSB Shopin äiti ja pyörittänyt LSB Shopia pitkään. Thelma on toiminut myös nuoremmille harrastukseen tuleville tsemppaajana ja esikuvana. Thelma on ehdottomasti LSB ry:n yksi peruskivi.
  LSB ry kiittää Thelmaa, Pekkaa ja Ramia koko yhdistyksen puolesta! Kolmikko saa LSB:n muistamiset myöhemmin johtuen vuosikokouksen järjestämisestä etänä.


  Vuoden 2021 LSB:n johtokunta (13.3.2021 alkaen) on seuraava. Sirpa Mäntylä puheenjohtaja, Tuire Lindqvist varapuheenjohtaja, lenkit ja kirjasto (kirjasto yhdessä Nina Väyrysen kanssa), Hanna Ritvanen sihteeri, Sari Rinne koulutusvastaava, Johanna Koivisto some, webmaster ja Sennennium-kalenteri, Nita Mäntylä KarvaPeput-jäsenlehti, Nina Väyrynen starttipaketit ja kirjasto (kirjasto yhdessä Tuire Lindqvistin kanssa), Rami Västinsalo toinen kenttävastaavista (toisena kenttävastaavana Pekka Sulkamo).

Vuonna 2020

 • PERUTTU (päätös tehty 2.12.2020)- Joulujuhla ja syyskauden päättäjäiset 12.12.2020 klo 12.00 koulutuskentällä Saramäessä. "Ken lahjan tuo, se lahjan saa" (eli lahjan voi tuoda koiralle). Paljon mukavaa ohjelmaa luvassa! Tule myös kuvauttamaan koirasi kuvauspisteelle :)
 • LSB:n pikkujoululenkki reippailtiin sunnuntaina 29.11.2020 Naantalissa joulutunnelmissa. Lähtö oli Kalevanniemen koulun parkkipaikalta ja lähdettiin katsastamaan Naantalin joulutunnelmia. Mukana olivat Zara, Koda, Saga, Nikita, Mauno, Irma, Nuka, Karu ja Ruka henkilökuntineen.
 • Tutustuminen agilityyn 11.11. Vanton hallilla Raisiosa. Kouluttajana toimi Satu Kälviäinen.
 • Syyslenkille lähdettiin tutustumaan Pomponrahkaan sunnuntaina 18.10. Seitsemän berniä ja kahdeksan henkeä kiersi Pomponrahkan polkua upeassa säässä - mitä nyt pitkospuut olivat vähän mustassa jäässä.
 • LSB muisti Suomen ja Viron muotovalioksi valioitunutta Typyä ja tämän omistajaa ja kasvattajaa Henriikka Suomista LSB-koulun yhteydessä 10.10.2020 Saramäen koirankoulutuskentällä.
 • Sennenkoirien tokomestaruuskilpailu 5.9.2020 ja Sennenkoirien rally-toko-mestaruuskilpailu 19.9.2020 Saramäessä. Paikalle saapui paljon koiria kouluttajineen sekä talkoolaisia. Tapahtumien järjestäjänä toimi LSB ry. LSB:ltä nähtiin myös hyvin edustusta ja rally-tokon joukkuekilpailun voittikin LSB!
 • Syksyn nosework-kurssi siirrettiin keväälle.
 • 5. ja 19.9.2020 järjestettiin Tokon ja rallytokon Sennenmestikset Turussa. Järjestäjänä LSB ry. Nettisivut: Sennenmestikset 2020. Mukana oli myös paljon lsb-läisiä kisaamassa ja LSB voittikin rally-tokon joukkuekilpailun. Onnea kaikille menestyneille ja kiitos talkoolaisille!
 • Talkoot järjestettiin koulutuskentällä torstaina 27.8.2020 klo 17 alkaen. Talkoissa oli työlistalla mm. WC:n sisäseinien maalaus, uuden opastekyltin pystytys, pensaikkojen/viheralueiden raivausta ym. Mukaan tarvittiin "likaisen työn vaatteet", työkäsineet, oksasaksia, siimaleikkureita tms. tms. LSB tarjosi virvokkeita ja talkoomakkaraa :)
 • LSB-koulun syyskausi alkoi lauantaina 8.8. ja vuoden 2019 Semppii nääs -kiertopalkinnon saajiksi kruunattiin 22.8. rally-tokossa menestyneet Jarkko Halkio ja Kasper (Maroussia Vivaldi).
 • LSB:n kesäleiri järjestettiin koulutuskentällä 1.-2.8.2020. Leiri alkoi lauantaina päivällä, oli yhteistä ohjelmaa, ruokailua, leikkiä, pelejä, koulutusta, yöpyminen kentällä teltoissa ja sunnuntaina lopeteltiin puoliltapäivin sisukkaimpien kanssa. Mikäli leiri kiinnostaa, mutta et voi jäädä yöksi, niin olet toki tervetullut myös vain päiväseltään. Leiri LSB tarjosi pientä syötävää leirin alkajaisiksi sekä sunnuntain aamupalan, muut tarjoilut hoidettiin nyyttärimeiningillä/omatoimisesti. Mukana menossa olivat myös koirakaverimme.
 • Mullanlevitystalkoot helatorstaina 21.5.2020 klo 10 alkaen ja 7.6. klo 12 alkaen. LSB tarjosi talkoolaisille makkaraa ja virvoitusjuomia. Koronarajoitusten vuoksi talkoisiin sai osallistua enintään 10 henkilöä, joten talkoisiin piti etukäteen ilmoittautua Sarille.
 • LSB:n TOKOKURSSI 2020. Kouluttajana Saara Uljas. Aloitusluento "Harrastavan koiran perustaidot" 21.4.2020 klo 17.30-20.00 etänä LSB:n suljetussa Facebook-ryhmässä. Luento oli avoin kaikille LSB:n jäsenille, vaikkei kurssille osallistunutkaan.
  Kurssin käytännön harjoitukset LSB:n koulutuskentällä Turun Saramäessä 10.5, 24.5. ja 7.6. Kolme ryhmää, 1,5 tuntia/ryhmä, max. 5 koirakkoa/ryhmä. Aloittelijat 1 (perustaitoja, alokasluokan alkeita) klo 15-16.30. Aloittelijat 2 (alokasluokan liikkeitä) klo 16.35-18.05. Edistyneemmät (avoimen ja voittajaluokan liikkeitä; ei kuitenkaan tarvitse olla kisakokemusta alokasluokasta) klo 18.10-19.40.
  Koko toko-kurssin hinta on 30 €/koirakko. Ensisijaisesti yksi kurssipaikka/jäsen (ja jos paikkoja jää vapaaksi, niin silloin voi osallistua useammalla koiralla - vapaaksi jääneistä paikoista tiedotetaan erikseen). Koska kurssille on odotettavissa paljon kiinnostusta, niin maksu peritään kurssipaikan vahvistumisen jälkeen ja ilmoittautuminen on näin ollen sitova. Ilmoittautumiset: koulutus@lsbernit.net (HUOM! Kurssi jo täynnä!).
 • PERUTTU! Rally-tokon möllikisat ja LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset sekä diplomien jako lauantaina 23.5.2020 klo 12.00 LSB:n koulutuskentällä Saramäessä. Yhteyshenkilö Sari Rinne: koulutus@lsbernit.net / 050 5313501.
 • PERUTTU! Koiratanssitreenit lauantaisin 2.5., 9.5. ja 16.5.2020 klo 11.00 Saramäessä koulutuskentällä.
 • PERUTTU! Möllitoko lauantaina 25.4.2020 klo 12.00.
 • Etäluento "Harrastavan koiran perustaidot" 21.4.2020 klo 17.30-20.00. Ilmoittaudu koulutus@lsbernit.net
 • PERUTTU! Noseworkin jatkokurssi yhteistyössä Vainuvoiman kanssa. Yhteyshenkilönä Johanna Koivisto johanna.koivis@gmail.com / 040 7721426.
 • PERUTTU! Luonnetesti-luento. Luennoitsijana bernikasvattaja, luonnetesti- ja tokotuomari Heli Herranen. Ajankohta on lauantaina 21.3.2020 klo 13.30-15.00.
 • Vuosikokous pidettiin kakkukahvien lomassa 5.3.2020 klo 18.00 Ortomat Herpolan tiloissa. Paikalle lähti peräti 30 LSB:n jäsentä. Kokouksessa palkittiin vuoden 2019 LSB-läisenä Jaana Jalava ja muistettiin kenttävastaavia Rami Västinsaloa ja Pekka Sulkamoa ja somevastaava Johanna Koivistoa pienin lahjoin työpanoksestaan LSB:n hyväksi.
 • Yhteislenkki kierrettiin sunnuntaina 1.3 klo 11.00 Hennalan srk-kodin parkkipaikalta Satavan saarelle. Mukaan lähti viisi koirakkoa.
 • LSB-koulu jatkui varsin sateisessa säässä lauantaina 11.1. ja jatkui koko kevään.

Vuonna 2019

 • JOULUJUHLA 15.12. PERUTTU! (liian vähän ilmoittautuneita) - LSB:n joulujuhla sunnuntaina 15.12. klo 13.00 Paimion, Kaimalan Karhulammella (Kaimalantie 140, Paimio). Avaa tästä mainos.
 • LSB:n kauden syyspäätöstä vietettiin lauantaina 14.12. Saramäen koulutuskentällä. Ohjelmaa oli koirille pennusta veteraaniin. Tarjolla joulupuuroa, pipareita ja glögiä sekä koirille tietenkin herkkuja. Jaettiin myös syyskauden ahkerimpien diplomit: pennut Topi, arki Nikita ja Mauno, rally-toko Irma, toko Saga. Onnittelut diplomin saaneille! Koirat myös antoivat paketteja toisilleen :)
 • 6.11.2019 klo 18-20.00 agility-tutustuminen Kälviäisen Sadun johdolla Vanton hallilla Raisiossa.
 • LSB:n jäsenten yhteislenkki 3.11.2019 klo 11.00 Naantalin Luonnonmaalla, Särkänsalmen sillan lähimaastossa. Lenkin pituus on n. 6 km ja maasto vaihteleva, keskivaikea polku. Reitin varrelta löytyy laavu, mihin pysähdyttiin syömään eväitä ja grillimakkaraa. Lenkittäjänä Rami.
 • 26.-27.10.2019 Saramäessä Petotesti, järjestäjänä Wild Predators Oy. Mukana peräti 14 LSB:n jäsentä koirineen. Pieni sadesää ja vihmova tuuli ei onneksi häirinnyt osallistujia, kun koirien reaktioita suden, karhun, ilveksen ja villisian hajuihin ja täytettyyn eläinhahmoon seurattiin.
 • Vainuvoima järjesti LSB-läisille nosework-kurssin lokakuussa Vainuvoiman tiloissa. Neljän kerran nosework-kurssi oli 10.10., 17.10., 24.10. ja 31.10. Kouluttajina oli Piia Nurmi ja Maiju Syrjälä. Mukana kolme koirakkoa peruskurssilla ja kolme koirakkoa jatkokurssilla.
 • Nosework-luento oli torstaina 3.10. Vainuvoiman tiloissa, Turussa. Luennoitsijana Piia Nurmi. Paikalla kaksi tuntisessa koulutuksessa oli 10 lsb-läistä.
 • Talkooilta 30.9. Saramäessä Sirpan ja Pekan sekä Ramin johdolla. Pieni mutta sitäkin tehokkaampi porukka siivosi, järjesti ja kunnosti koulutuskentän paikkoja.
 • Syksyn ensimmäinen yhteislenkki reippailtiin Korppolaismäen maisemissa 29.9. ja kokoontuminen oli ”Heikkilän kasarmin parkkiksella” Rykmentinkadulla. Mukaan lähti 10 reipasta koiraa ja heidän uskolliset "alamaisensa". Lenkittäjänä toimi Rami.
 • LSB-koulun syyskausi starttasi lauantaina 7.9. klo 12 erilaisin lajiesittelyin, tutustumisin ja kahvitteluin. Väkeä kertyi paikalle koleasta säästä huolimatta todella paljon! Muistettiin uusia vepe- ja muotovalioita: Sipe, Hamlet ja Kasper. Paikalla oli myös LSB Shop myymässä iki-ihania tuotteitaan.
 • 8.9.2019 Aktiivien päivänä kouluttajana Hanna Hautamäki kertoi hallillaan BH-kokeesta ja koulutti aamusta iltapäivään LSB:n aktiiviväkeä.
 • LSB:n kesäleiri la-su 10.-11.8.2019 LSB´n koulutuskentällä Turun Saramäessä. Leiri alkoi lauantaina klo 10 ja päättyi sunnuntaina klo 12. Vietettiin aikaa rennosti yhdessä ja jotain pientä ohjelmaa oli myös illan aikana.
 • Suomen Sveitsinpaimenkoirien pääerikoisnäyttely on 3.8.2019 Turussa Metsämäen raviradalla, katso erkkarin sivut.
 • Koulutuskentällä talkoiltiin niin 5.6. kuin 12.6. varsin paahteisissa tunnelmissa (5.6. mittari näytti varjossakin peräti 28 astetta!). Pieni mutta pippurinen joukkio levitti multaa ja ahersi kentän kunnostamiseksi:)
 • Möllitoko kisattiin sateisen vaihtelevassa säässä 25.5.2019. Pentuluokassa oli 1 osallistuja, tuomarina toimi Teija Santa. ALO- ja aloittelijaluokkiin osallistui yhteensä 10 koirakkoa, tuomarina toimi Pekka Sulkamo (liikkurina Arma Sulkamo). Hienoja suorituksia nähtiin! Lisäksi jaettiin diplomit kevätkauden ahkerimmille koirakoille.
  Pentuluokka: 1. Keke & Armi Halkio, 98/100p.
  Aloittelijaluokka: 1. Kuura & Paula Lehtiniemi, 180/200 p.; 2. Tuffe & Teija Santa 168 p.; 3. Nikita & Anja Elonen, 161 p.; 4. Kiri & Satu Kälviäinen, 160 p.; 5. Maisa & Hanna Ritvanen, 143 p.; 6. Mauno & Janita Villisi, 125 p.
  Alokasluokka: 1. Saga & Sari Rinne, 184/200 p.; 2. Kaapo & Hanna Ritvanen, 146,5 p.; 3. Hilda & Kirsi Lahtonen, 140 p.; 4. Zara & Fanny Männistö, 134 p.
  Kevätkauden ahkerimpien diplomit: Penturyhmä - Aada; Arkiryhmä - Mauno; Rally-tokoryhmä - Kasper; Tokoryhmä - Hilda

Match Show 26.5.2019

Erittäin sateisesta säästä huolimatta paikalle uskaltautui 31 koirakkoa. HauHau sponsoroi upeat palkinnot. Kiitokset talkoolaisille sekä tuomareille Arja Pirttimaa ja Elina Tuliniemi.
BIS-kehän palkitut: 1. Luna (dalmatiankoira), 2. Mango (berninpaimenkoira), 3. Deepa (kääpiöpinseri), 4. Eppu (kooikerhondje), 5. Elvi (coton de tuléar), 6. Hertta (dalmatiankoira). Onnittelut kaikille sekä kiitos kaikille osallistuneille ja järjestelyihin osallistuneille!

Muut tiedot: Kaikkien koirien match show Turun Saramäessä koirankoulutusalueella. Kehät alkavat klo 12.
Luokat isot ja pienet pennut (ikäraja 1v ja täyskasvuisena 40 cm säkäkorkeus pienille pennuille) sekä isot ja pienet aikuiset (pienillä aikuisilla säkäkorkeus alle 40 cm). Tuomareina Arja Pirttimaa, kennel Belunan ja Hanna Hautamäki, kennel Racron.
Ilmoittautumismaksut 5 € ennakkoon ilmoittauduttaessa tai 7 € paikan päällä. Tapahtuma on samalla Suomen Sveitsinpaimenkoirien Pääerikoisnäyttelyn (3.8.-19) tukimätsäri. Tapahtumassa paljon hienoja palkintoja ja sponsorina on Hau-Hau. Tapahtumassa on voimassa Kennelliiton rokotusmääräykset
Virallinen tapahtumamainos tästä.

Lisää menneitä tapahtumia

 • 15.5. järjestettiin jäsenilta Varsinais-Suomen kennelpiirin majalla. Tilaisuudessa kerrottiin LSB:n tämän vuoden suuresta ponnistuksesta eli Suomen Sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelystä, joka järjestetään Turun Metsämäen raviradalla 3.8.2019. Jäsenillassa kuulimme ajankohtaiset kuulumiset näyttelyjärjestelyistä ja jaettiin tehtäviä talkooväelle.
 • Rally-tokon möllikisat kisattiin 11.5.2019. Pentuluokassa oli 3 osallistujaa, tuomarina toimi Teija Santa. ALO-, AVO- ja VOI-luokkiin osallistui yhteensä 10 koirakkoa, tuomarina toimi Mia Tamminen. Hienoja suorituksia nähtiin! Lisäksi jaettiin Semppii nääs-kiertopalkinto vuoden 2018 menestyneimmälle LSB:läiselle rally-tokokoirakolle: onnea Alma & Liisa Thiel ja Henriikka Suominen!
  Pentuluokka: 1. Mango & Sanna Vilo, 99 p.; 2. Aada & Seija Valkeapää, 98 p.; 3. Keke & Armi Halkio, 97 p.
  Alokasluokka: 1. Typy & Henriikka Suominen, 98 p.; 2. Kuura & Paula Lehtiniemi, 96 p.; 3. Pyry & Kirsi Uschanov-Vuorenpää, 76 p.; 4. Tuffe & Teija Santa, 69 p.; 5. Milo & Pauliina Vuorenpää, 66 p.
  Avoin luokka: 1. Kasper & Jarkko Halkio, 96 p.; 2. Koda & Hannele Kankare, 87 p.; 3. Zara & Fanny Männistö, 74 p.; 4. Saga & Sari Rinne, 63 p.
  Voittajaluokka: 1. Padme & Henriikka Suominen, 81 p.
 • LSB-läisiä osallistui Pidä Saaristo Siistinä ry:n järjestämään Siisti Biitsi -rantasiivoustalkoisiin Turun Ruissalossa 4.5.2019.
 • Näyttelykoulutus pidettiin Saramäessä kentällä 27.4.2019. Neljä kouluttajaa. Harjoiteltiin mm. mikrosirun lukemista, mittakepin käyttöä, "käpelöintiä" (hampaat, korvat, häntä, vartalo, tassut, ...), yms.
 • AuraPetissä oli 1.4. luento aiheesta "Koirien elekieli ja rauhoittavat signaalit".
 • Torstaina 28.3. tehtiin vierailu Turun eläinhoitolaan yhteistyössä Turun Seudun Hali-Bernien kanssa.
 • Nosework-treeni pidettiin 23.3. Raisiossa. Tehtiin Johannan johdolla purkkietsintä, kaksi sisäetsintää ja haastavampi ulkoetsintä metsäalueella.
 • AuraPetissä oli 19.3 Kaisa Hilskan luento aiheesta "koirien käytösongelmat, sosiaaliongelmat ihmisiä ja toisia koiria kohtaan".
 • Yhteislenkki kuljettiin Tuiren johdolla Katariinanlaakson luontopolulla sunnuntaina 17.3.
 • LSB ry:n vuosikokous ja 35-vuotisjuhla pidettiin lauantaina 9.3.2019 Paimiossa, Kaimalan Karhulammen tunnelmallisissa ja kauniisti koristelluissa tiloissa. Tapahtumamainos tästä.
 • Muistettiin 23.3.2019 Riikka Armiota ja Riccarron Rico Enrico "Sulo" -koiraa koulutuskentällä Sulon vuoden 2018 Suomen Sveitsinpaimenkoirien näyttelykisan kakkossijasta.
 • Noseworkeilua Johanna Koiviston johdolla Saramäen kentällä 16.2.2019. Tehtiin autoetsintää, purkkietsintää ja eukalyptusta etsittiin myös erilaisista kentän rakennelmista.
 • LSB:n kaupunkilenkki Ruissalon upeissa maastoissa Tuiren, Karun ja Nukan johdolla sunnuntaina 17.2.2019
 • LSB:n kaupunkilenkki kierrettiin Tuiren, Karun ja Nukan johdolla sunnuntaina 27.1.2019 Forum Marinumilta jokirannan maisemia.
 • Torstaina 10.1.2019 klo 18.00 Eläinfysioterapeutin luento ”Elinvoimaisempi berni”, luennoitsijana eläinfysioterapeutti Laura Iire. Omaeläinklinikka, Läntinen Pitkäkatu 17, Turku.

Vuonna 2018

 • LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin Saramäen kentällä 8.12.2018 tonttuisissa tunnelmissa ja makkaran sekä muun tarjoilun merkeissä.
 • LSB:n sunnuntailenkillä 18.11.2018 ihasteltiin Myllyojan sillan reitin maisemia Maariassa Tuiren johdolla.
 • Agility-tutustuminen oli 6.11.2018 Vanton hallilla, Raisiossa. Vetäjänä oli Satu Kälviäinen.
 • LSB:n syyslenkki reippailtiin sunnuntaina 28.10.2018 Satavan saarella Turussa upeissa merimaisemissa.
 • Do as I Do-luento järjestettiin 21.10.2018. Järjestäjänä oli Vainuvoima ja luennoitsijana Elisa Reunanen demokoirineen.
 • Talkoot järjestettiin koulutuskentällä 6.10.2018.
 • Sennentoko- ja rally-tokomestaruuskoe kisattiin 22.9.2018 Lempäälässä. LSB:ltä oli mukana 8 koirakkoa. Tokossa oli yksi joukkue ja rally-tokossa kaksi joukkuetta.
 • LSB järjesti rally-tokon piirinmestaruuskilpailut Ruskolla 8.9.2018. Osallistujia oli 29, joista 4 LSB:läistä. LSB:n joukkue sijoittui kolmanneksi!
 • Kesäleiri järjestettiin koulutuskentällä 14.-15.7.2018. Yön yli leiriä vietti 9 koirakkoa, jonka lisäksi päiväseltään paikalla kävi 4 koirakkoa. Mukavaa ohjelmaa, hyvää ruokaa ja rentoa meininkiä!
 • LSB:läiset olivat mukana 30.6.2018 Kakskertapäivillä. Neljä berniä edusti hienosti ja nautti rapsutteluista.
 • Talkoot järjestettiin koulutuskentällä 6.6.2018. Hommina oli mm. parkkipaikan tasoitusta, risukkojen raivaamista, kopin ja kontin siivousta, ym.
 • Vesipelastukseen tutustuminen ja uimakoulu järjestettiin 3.6.2018. Järjestäjänä oli Varsinaiset Viipottajat Salossa. 8 koirakkoa osallistui.
 • Hakukurssi ja -luento järjestettiin huhti-toukokuussa 2018. Kouluttajana toimi Katja Kontu. Kurssille osallistui 14 koirakkoa.
 • Kiva Koirakansalainen-testi järjestettiin 26.5.2018. Tuloksia ja kuvia löytyy Uutisista.
 • LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset sekä rally-tokon möllikisat järjestettiin 19.5.2018. Tuloksia ja kuvia löytyy Uutisista.
 • Möllitokossa kisattiin 5.5.2018. Tuloksia ja kuvia löytyy Uutisista.
 • LSB:n ja TSKK:n Koiran päivään liittyvä tapahtuma (mm. Match show) järjestettiin 21.4.2018.
 • LSB:läisten yhteinen piknik-risteily ja vuosikokous järjestettiin 4.3.2018 Viking Amorellalla/Gracella. Osallistujia oli 31.
 • Naksutinkurssin käytännön harjoituksiin 31.1. ja 7.2.2018 osallistui 6 koirakkoa. Kouluttajana oli Jaana Karppinen.
 • Luento naksutinkoulutuksen perusteista järjestettiin 24.1.2018. Luennoitsijana oli Jaana Karppinen.

Vuonna 2017

 • Hyväntekeväisyysvierailu Turun eläinhoitolaan tehtiin 28.12.2017.
 • Aineenvaihduntatutkimus järjestettiin yhteistyössä koirien geenitutkimusryhmän ja Genoscoper Oy:n kanssa 16.12.2017.
 • LSB-koulun syyskauden päättäjäiset sekä koko perheen joulujuhla vietettiin 9.12.2017. Lue lisää Uutisista.
 • Yhteislenkki Hirvensalossa reippailtiin 19.11.2017.
 • Agility-tutustuminen järjestettiin Vanton hallilla Raisiossa 5.11.2017. Vetäjänä oli Satu Kälviäinen.
 • Yhteislenkki Paimiossa järjestettiin 15.10.2017.
 • Yhteislenkki Littoistenjärvellä järjestettiin 24.9.2017.
 • LSB järjesti virallisen rallytokokokeen 16.9.2017 Ruskolla.
 • LSB:läisiä oli Turun messuilla edustamassa rally-tokonäytöksessä 24.8.2017.
 • Kesätreenejä järjestettiin ohjatusti kesäkeskiviikkoisin, pääasiassa kesä- ja elokuussa.
 • LSB:n kesäleiri järjestettiin ensimmäisen kerran 29.-30.7.2017 Saramäessä LSB:n kentällä.
 • LSB-kesäretki reippailtiin Teijossa 11.7.2017.
 • Hienosti hihnassa-kurssi järjestettiin touko-kesäkuussa 2017. Kurssille osallistui 8 koirakkoa. Kouluttajana toimi Hanna Hautamäki.
 • Viralliset tokokilpailut, jotka piti järjestää 6.6.2017, jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
 • Yhteislenkki Naantalissa järjestettiin Kultaranra Resortin alueella 25.5.2017.
 • Möllitoko ja LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset järjestettiin 20.5.2017. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • LSB järjesti viralliset rally-tokokilpailut 6.5.2017 Ruskolla. Kuvia ja tuloksia tulossa lähiaikoina Kokeet-sivulle.
 • Rally-tokon möllikisat järjestettiin 22.4.2017. Jaettiin myös Semppii nääs-kiertopalkinto. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • LSB järjesti arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin Turussa 14. ja 16.-17.4.2017.
 • LSB:n Kunniapuheenjohtaja Lilja Juvonen juhli pyöreitä syntymäpäiviä 25.3.2017. LSB:läiset järjestivät syntymäpäiväyllätyksen.
 • LSB:läisten yhteinen Piknik-risteily ja vuosikokous järjestettiin 5.3.2017.
 • Koiratanssin alkeiskurssi järjestettiin alkuvuonna 2017 DoXX-areenalla Raisiossa. Kouluttajana toimi Hanna Maines.
 • Yhteislenkki Turussa reippailtiin 19.2.2017.

Vuonna 2016

 • Perinteinen hyväntekeväisyys- ja tutustumiskäynti Turun eläinhoitolaan tehtiin 28.12.2016.
 • LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä ja koko perheen joulujuhlaa vietettiin 10.12.2016. Päättäjäisistä lisää Uutisissa.
 • Agilitytutustuminen järjestettiin Satu Kälviäisen johdolla 20.11.2016 Vanton hallilla Raisiossa.
 • Jäsenilta Tassuputiikissa järjestettiin 16.11.2016.
 • Marraskuun kaupunkilenkki reippailtiin 6.11.2016.
 • Kakskerran syysretki reippailtiin 23.10.2016. Upeista maisemista ja laavulla paistetusta makkarasta nautittiin 8 koiran ja 10 ihmisen voimin.
 • Koiratanssitutustuminen järjestettiin 9.10.2016 Teija Sannan johdolla DoXX-areenalla Raisiossa. Tutustumiseen osallistui 6 koirakkoa. Innostus lajiin heräsi niin, että selvittelyssä on nyt koiratanssikurssi.
 • Tutustuminen vesipelastukseen järjestettiin Ruskon Nummilammella 22.9.2016 Johanna Anderssonin johdolla.
 • LSB järjesti viralliset rally-tokokilpailut 17.9.2016. Tuloksia Uutiset- ja Kokeet-sivuilta.
 • Ruissalossa syyslenkkeiltiin Thelman ja Sennin johdolla 14.9.2016
 • Tokon ja rally-tokon intensiivikoulutuspäivät järjestettiin koulutuskentällä 6.-7.8.2016. Kouluttajina toimivat Ylöjärveltä Koirakoutsin Mika Jalonen (toko) ja Krista Karhu (rally-toko). Koirakoita osallistui 15 ja kuunteluoppilaita muutama. Paljon uutta saatiin "koulutusreppuun", kiitos antoisista päivistä kouluttajille ja kaikille osallistujille!
 • Karvailta & kesäiset nyyttikestit järjestettiin 15.6.2016. Vetäjänä ja illan "emäntänä" toimi Seija Valkeapää.
 • Flyball-tutustuminen järjestettiin Nita Mäntylän johdolla 12.6.2016. Osallistujia oli kolme.
 • Kenttätalkoot järjestettiin 11.6.2016. Kenttää kunnostamaan osallistui reipas 17 hengen porukka. Kiitos kaikille! Ja kiitos Armalle & Pekalle talkootarjoiluista!
 • Tutustuminen pallopaimennukseen järjestettiin 1.6.2016. Sirpa Mäntylän oppiin osallistui 5 koirakkoa.
 • Kiva koirakansalainen-testi järjestettiin 28.5.2016. Lue lisää Uutisista.
 • Möllitokossa kisattiin sekä kevätkauden päättäjäisiä vietettiin 21.5.2016. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Rally-tokon möllikisat järjestettiin 7.5.2016. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Kenttätalkoot pidettiin 5.5.2016. Parikymmentä reipasta talkoolaista sai paljon aikaan!
 • Kevätretkelle osallistui viisi koirakkoa 24.4.2016. Reippaasti käveltiin Kuhankuonon Pukkipalon reitti, makkaranpaistoa unohtamatta.
 • Hali-berniesittely pidettiin koulutusten yhteydessä 16.4.2016. Alueemme Hali-bernivastaava Hanna Ritvanen kertoi toiminnasta.
 • LSB:n vuosikokous järjestettiin Ortomat-Herpolan tiloissa 2.3.2016. Kokoukseen osallistui 18 LSB:läistä. Kokouksen tunnelmia ja kuvia Uutisissa.
 • Halistenkosken maisemissa lenkkeiltiin 28.2.2016. 11 koiraa vei omistajansa kauniissa talvisäässä lenkille LSB:n lenkkivastaavan Tuiren johdolla.
 • Verinäytteenotto lonkkaniveldysplasiatutkimukseen järjestettiin Turun Eläinsairaalan tiloissa 16.2.2016. Näytteenottajina toimivat LSB:läiset Henriikka Suominen sekä Nita mäntylä. Kuudelta koiralta saatiiin näyte.

Vuonna 2015

 • Kinkunsulatuslenkille 27.12.2015 osallistui 10 koirakkoa. Saimme ihmisiä Turun keskusta-alueella hymyilemään.
 • LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä ja koko perheen joulujuhlaa vietettiin 12.12.2015. Tunnelmia ja kuvia tarkemmin Uutisissa.
 • Agility-tutustuminen järjestettiin Vanton hallissa Raisiossa 15.11.2015. Vetäjänä oli Satu Kälviäinen. Kahdeksan koiraa tutustui agilityn saloihin.
 • Match Show järjestettiin 3.10.2015. Osallistujia oli 43, joista 21 LSB:läistä. Tuloksia löytyy Uutiset-sivulta.
 • LSB järjesti viralliset rally-tokokilpailut 20.9.2015 Ruskolla. Tuloksia Uutiset- ja Kokeet-sivuilta.
 • LSB:ltä osallistui yksi joukkue Sennenkoirien tokomestikseen 19.9.2015. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Kenttätalkoot pidettiin 19.9.2015. Kentälle levitettiin kumirouhenurmea. Kiitos kirjaimellisesti raskaan työn raatajille!
 • Ruissalossa lenkkeiltiin Thelman johdolla 16.9.2015.
 • Vesipelastukseen tutustuttiin 9.9.2015 Ruskon Nummilammella Johanna Anderssonin johdolla. Viisi LSB:läistä koiraa sai uinti- ja vepeoppeja.
 • Savojärven ympäri patikoitiin 30.8.2015.
 • Talkoot järjestettiin 21.8.2015 ja porukalla laitettiin LSB:n koulutuskenttää kuntoon syyskautta varten. Kiitos koko talkooporukalle!
 • Citykävelylle Turussa osallistui 11 koiraa omistajineen 9.7.2015.
 • Karvailtaa ja kesäisiä nyyttikestejä vietettiin 1.7.2015. Seija Valkeapää opasti teoriassa ja käytännössä bernin turkinhoidossa. Osallistujia oli 20 LSB:läistä koirineen.
 • Flyball-tutustuminen järjestettiin koulutuskentällä 10.6.2015. Flyball-vastaava Nita Mäntylä opasti Flyball-saloihin. Osallistujia oli 6 koirakkoa.
 • Möllitokossa kisattiin 9.5.2015 ja rally-tokon möllikisat sekä LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset järjestettiin 23.5.2015. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Tottelevaisuuskurssit: perustaidot ja toko järjestettiin kevään aikana (5 kurssikertaa). Katja Konnun oppeihin perehtyi 10 LSB:läistä koirakkoa.
 • LSB:läisten talkooporukka (19 henkilöä) osallistui Turun kv-koiranäyttelyn järjestelyihin 28.-29.3.2015. Suurkiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!!!
 • Karvapäivä järjestettiin 22.3.2015 DoXX-areenalla Raisiossa. Bernin turkinhoidosta ja trimmauksesta opasti Seija Valkeapää. Osallistujina oli neljä koiraa ja viisi ihmistä. Päivä herätti kiinnostusta, mutta kaikille ei ajankohta sopinut. Uusinta siis tiedossa kesällä - seuraa ilmoittelua!
 • Vajosuon kevätretki siirtyi vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Korvaavalle lenkille Naantalissa osallistui kolme koirakkoa 22.3.2015.
 • LSB:n vuosikokous pidettiin 4.3.2015 Ravintola Sinisessä Hetkessä Turussa. Osallistujia oli 18. Johtokuntaan valittiin uutena jäsenenä Ilkka Mäkinen, Tuire Lindqvist sekä Antti Terävä. Vuoden LSB:läisenä palkittiin Matti ja Tarja Pouru.
 • Citykävelylle Turussa osallistui kahdeksan koirakkoa 22.2.2015.
 • Hajutunnistuskurssi (ihmishaju) järjestettiin alkuvuonna (5 kurssikertaa). Kouluttajana Katja Kontu. Kurssille osallistui kahdeksan koirakkoa ja yksi kuunteluoppilas.
 • Luento koiran kouluttamisesta järjestettiin 3.2.2015, luennoitsijana Katja Kontu. Luennolle osallistui 27 kuulijaa (19 LSB:läistä).

Vuonna 2014

 • Perinteinen tutustumis- ja hyväntekeväisyyskäynti Turun eläinhoitolaan tehtiin 28.12.2014. Käynnille osallistui 11 henkilöä.
 • Yhteislenkkejä järjestettiin joulukuussa kaksi: Marttilan patikka 14.12.2014 ja kinkunsulatuslenkki 28.12.2014.
 • LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin 13.12.2014. Katso tarkemmin tapahtumasta Uutisista.
 • Hajutunnistuskurssi (ihmishaju) järjestettiin syksyn aikana (5 kurssikertaa). Kouluttajana Katja Kontu. Kurssille osallistui 8 koirakkoa ja 3 kuunteluoppilasta.
 • Agility-tutustuminen järjestettiin 2.11.2014 ATT-hallissa Liedon Tuulissuolla. Vetäjänä oli Satu Kälviäinen ja osallistujina oli 8 koirakkoa.
 • LSB:ltä osallistui yksi joukkue Sennenkoirien tokon ja rally-tokon mestiksiin 13.9.2014 ja 11.10.2014. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Kiva Koirakansalainen-testi eli KKK-testi jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Uusi yritys vuonna 2015.
 • Syyslenkillä käytiin Ruissalossa 17.9.2014 Thelma Herpolan & Sennin johdolla 10 osallistujan voimin.
 • Hali-Bernitoiminnan esittely järjestettin 13.9.2014 koulutuksen yhteydessä. Alueemme Hali-Bernien yhteyshenkilö Sari Jokinen & haliberni-Kerttu olivat paikalla kertomassa toiminnasta.
 • Vesipelastukseen tutustuminen järjestettiin 3.9.2014 Ruskon Nummilammella. Vetäjänä oli Johanna Andersson. Seitsemän koiraa tutustui vepen saloihin.
 • LSB täytti 30 vuotta! Juhlat järjestettiin 24.5.2014 Ruskolla. Päivätapahtuman Match Show keräsi 22 osallistujaa. Iltajuhlaan osallistui 49 juhlijaa. Tarkemmin tuloksia, kuvia ja palkittuja Uutisissa.
 • LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset vietettiin 24.5.2014 LSB:n 30-vuotisjuhlien yhteydessä.
 • Möllitoko kisattiin 17.5.2014 Ruskon koulutuskentällä. Osallistujia oli 18. Tuomarina toimivat Pekka Sulkamo ja Johanna Andersson.Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Ensiapuluento järjestettiin 14.5.2014 DoXX-areenalla Raisiossa. Eläinlääkäri Tiina Korte-Mattilan pitämälle luennolle osallistui 30 kuuntelijaa.
 • Rally-tokon möllikisat järjestettiin 26.4.2014 Ruskon koulutuskentällä. Osallistujia oli 19 ja kilpailun tuomarina toimi Sirpa Mäntylä. Tuloksia ja kuvia Uutisissa.
 • Vajosuolla lenkkeiltiin 16.3.2014 Sirpan & Tildan johdolla. Kevätlenkille osallistui 12 LSB:läistä
 • Motivointikurssille helmi- maaliskuussa osallistui 12 koirakkoa. Kurssi järjestettiin DoXX-areenalla ja kouluttajana toimi Anette Lindell.
 • LSB:n vuosikokous pidettiin 5.3.2014 Ravintola Sinisessä hetkessä Turussa. Kokoukseen osallistui 15 LSB:läistä.
 • Johtajuusluento 31.1.2014 keräsi paikalle 23 kuulijaa. Luennoitsijana Paula Speer.

Vuonna 2013

 • Perinteiselle vierailulle Turun kaupungin eläinhoitolaan osallistui 15 henkilöä.
 • LSB-koulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin 7.12.2013. Tunnelmia, tuloksia ja kuvia löytyy Uutisista.
 • Agility-tutustumiseen Satu Kälviäisen johdolla osallistui 13 koiraa ohjaajineen Tuulissuolla ATT-hallissa 3.11.2013. Kuvia löytyy Uutisista.
 • Vetokoulutusta järjestettiin 12.10. ja 19.10.2013 Haunisten kentällä Johanna Anderssonin johdolla.
 • Kiva koirakansalainen -testiin osallistui 10 koirakkoa 5.10.2013. Tuomarina toimi Pekka Sulkamo. Testin läpäisi viisi koirakkoa - onnittelut! Kuvia löytyy Uutisista.
 • Syyslenkki Ruissalossa tehtiin 11.9.2013. Thelman ja Sennin vetämälle lenkille osallistui kuusi koiraa omistajineen.
 • Valokuvaaja Antti Terävä (Terävä photo) kuvasi koiria 7.9.2013 koulutusten yhteydessä Haunisten kentällä.
 • Kuusi kaunista ja tottelevaista berniä omistajineen osallistui 31.8.2013 kunniakujaan Laitilan kirkolla. Senni omistajansa Thelman johdolla soitti sveitsiläisillä kelloilla hääparille Sennenkoirien laulun: "Usko, toivo ja rakkaus".
 • Vesipelastukseen tutustuminen järjestettiin Johanna Anderssonin johdolla 15.8.2013 Ruskon Nummilammella. 6 koiraa tutustui vesipelastuksen saloihin.
 • Omatoimiseen kesätreenailuun Haunisten kentällä osallistui useita koirakoita kesäkeskiviikkoisin. Maskun Koirakerholaisilla oli mahdollisuus osallistua yhteisiin treeneihin kerran kuussa.
 • Sveitsinpaimenkoirien Mestaruustoko kisattiin 18.5.2013 LSB:n isännöimänä. Tarkemmin upeasta ja paljon osallistujia keräänneestä tapahtumasta Mestiksen kotisivuilta sekä LSB:läisten tuloksia ja kuvia Uutisista.
 • LSB-koulun kevätkauden päättäjäisiä vietettiin 11.5.2013 leikkimielisten kilpailujen merkeissä. Tarkemmin päättäjäisistä Uutisista.
 • Möllitokossa kilpailtiin 27.4.2013. Kisoihin osallistui 15 koirakkoa. Tuloksia löytyy Uutiset -sivulta.
 • Rally-tokon möllikisat pidettiin 13.4.2013. Möllikisoihin osallistui 16 koirakkoa. Tuloksia ja kuvia löytyy Uutiset -sivulta.
 • Amandan malja-kiertopalkinnon 2012 voittaja palkittiin koulutuskentällä Rally-tokon möllikisojen yhteydessä 13.4.2013. Onnittelut jälleen kerran Amandan maljan voitosta Teija & Poppe! Lisätietoja Amandan maljasta löytyy täältä.
 • Näyttelykoulutusta järjestettiin Haunisten kentällä koulutusten yhteydessä 30.3. ja 6.4.2013. Merja Granlund toimi kouluttajana.
 • Kilpailuihin tähtääville koirakoille järjestettiin Toko- ja Rally-tokokurssi maaliskuussa 2013. Kurssille osallistui 12 koirakkoa, kouluttajana toimi Paula Speer.
 • Maalislenkille eli kaupunkikävelylle Turussa osallistui kaksi koirakkoa 20.3.2013.
 • LSB:n vuosikokous järjestettiin 6.3.2013 Ravintola Sinisessä hetkessä. Kokoukseen osallistui 20 LSB:läistä. Vuoden LSB:läiseksi julkistettiin Anna Lepistö.
 • Hallitreenivuorot DoXX-areenalla tammi-helmikuussa mahdollisti omatoimisen treenaamisen lämpimässä hallissa. Keskimäärin viisi koirakkoa hyödynsi treenimahdollisuuden.
 • Tutustumiskäynti Turun Seudun Koirauimala SiRiFaan järjestettiin keskiviikkona 9.1.2013. Tutustumiseen osallistui 11 LSB:läistä ja viisi koiraa pääsi testaamaan altaan uintikelpoisuuden.
 • LSB:n Loppiaisristeilylle 6.1.2013 osallistui 34 LSB:läistä nauttien koiramaisesta ohjelmasta, maukkaasta ruuasta ja hyvästä seurasta.

Vuonna 2012

 • Vierailu Turun eläinsuojeluvalvojan Heidi Leyserin luokse järjestettiin 28.12.2012. Tutustumis- ja hyväntekeväisyyskäynnille osallistui 10 LSB:läistä.
 • Tavaranvaihtoviikot jatkuivat koulutuskentällä syyskauden loppuun saakka. Omalle koiralle tarpeettomia leluja, hihnoja, pantoja, tms. sai tuoda kiertoon ja etsiä jotain sopivaa tilalle. Jäljelle jääneet tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
 • Agility-tutustuminen järjestettiin 18.11.2012 ATT-hallissa Tuulissuolla. Satu Kälviäisen opastuksella agilityn saloihin tutustui 9 koirakkoa.
 • Tutustuminen poliisikoiratoimintaan 31.10.2012 keräsi DoXX-areenalle 32 osallistujaa kuuntelemaan Sebastian Riquelmen mielenkiintoista luentoa.
 • Hakutreenit ovat jääneet toistaiseksi tauolle osallistujien ja organisoijan puutteen vuoksi. Tarpeen mukaan pyritään järjestämään hakukurssi, jos kysyntää ilmenee.
 • Syyslenkki Ruissalon maisemissa järjestettiin 19.9.2012. Lenkille osallistui 5 koirakkoa ja lenkin vetäjänä toimi Thelma Herpola sekä Senni.
 • LSB järjesti verinäytteenoton geenitestejä varten 8.9.2012. Yhdeksän koiraa antoi verinäytteen, moni LSB:läinen koira on antanut verinäytteen jo aikaisemmilla kerroilla vuosina 2010 ja 2008. Muistattehan, että geenitutkimuksen kannalta on erityisen tärkeää, että tutkimusryhmällä on tutkimuksessa olevista koirista oikea ja mahdollisimman täsmällinen projektia koskeva terveystieto. Tämän vuoksi on tärkeää ilmoittaa koiran terveystilanteen muutokset tutkimusryhmälle. Lisätietoja geenitietojen päivityksistä.
 • Vesipelastukseen tutustuminen järjestettiin 16.8.2012. Yksi innokas vepeilijä tutustui lajin saloihin Johanna Anderssonin johdolla.
 • Metsäjälkikurssilla verijälkeä harjoiteltiin Laura Heinosen opastuksella 31.7.-4.9.2012. Kurssille osallistui 5 koirakkoa.
 • Omatoimiset kesätreenit pidettiin kesäkeskiviikoisin Haunisten kentällä. Maskun koirakerholaiset olivat mukana yhteistreeneissä kerran kuussa.
 • Möllitoko ja LSB-koulun kevätkauden päättäjäiset pidettiin 26.5.2012 Haunisten kentällä Raisiossa. 23 koirakkkoa osallistui hienoilla suorituksia kilpailuihin ja kannustusjoukkoja koirineen oli myös runsain mitoin paikalla. Tuloksia löytyy Uutiset -sivulta.
 • Toko-/Rally-tokokurssilla oppia sai 14 LSB:läistä huhti-toukokuussa 2012. Kouluttajana toimi Anette Lindell.
 • Rally-tokon möllikisat pidettiin 5.5.2012. Osallistujia oli 15 kannustusjoukkoineen. Tuloksia löytyy Uutiset -sivulta.
 • Amandan malja-kiertopalkinnon 2011 voittaja palkittiin koulutuskentällä 24.3.2012. Onnittelut Teija & Poppe! Lisätietoja Amandan maljasta löytyy täältä.
 • LSB:n vuosikokous pidettiin 29.2.2012 Ravintola Sinisessä Hetkessä. Kokoukseen osallistui 17 LSB:läistä. Vuoden 2011 LSB:läiseksi valittiin Sirpa Mäntylä.
 • LSB:läisille oli varattuna lämmintä hallitilaa omatoimiseen harjoitteluun 18.1., 25.1., 1.2. ja 8.2.2012 Doxx-Areenalta. Muutamia koirakoita treenasi omatoimisesti suojassa talven viimalta ja pakkaselta.
 • LSB:n Juhlaristeily järjestettiin Loppiaisena Piknik-risteilyn merkeissä! Hyvästä seurasta, maukkaasta ruuasta ja viihdyttävästä ohjelmasta nautti 31 LSB:läistä. Ensi vuonna taas uudelleen!

Vuonna 2011

 • LSB-koulun syyskauden päättäjäiset pidettiin 10.12.2011. Tuloksia päättäjäisistä löytyy Uutiset -sivulta.
 • Agilitytutustumiseen 30.10.2011 osallistui Satu Kälviäisen johdolla 7 koirakkoa.
 • Pieneläinhoitaja Suvi Tölkön pitämälle ensiapuluennolle 13.10.2011 osallistui 14 LSB:läistä.
 • Syyslenkki tehtiin sateisessa säässä Ruissalossa 21.9.2011 Thelman ja Sennin johdolla.
 • Rauniotutustumiseen Stina Törnblomin ja Jenni Loiskeen johdolla osallistui seitsemän LSB:läistä 14.9.2011. Sateesta huolimatta mukavaa oli ja uusia elämyksiä saatiin!
 • Tutustuminen Turun eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin uusiin toimitiloihin 8.9.2011 houkutteli paikalle 20 LSB:läistä. LSB:n hyväntekeväisyyslahjoituksen lisäksi yksityisten lahjoituksettulivat tarpeeseen. Kiitos kaikille!
 • Jäljestyskurssi järjestettiin elo-syyskuussa 2011. Laura Heinosen vetämälle kurssille osallistui seitsemän koiraa ohjaajineen.
 • Kesätreenit ovat päättyneet, ohjatut koulutukset jatkuvat lauantaisin!
 • LSB:läisten oli mahdollisuus osallistua Maskun Koirakerhon järjestämälle luennolle koirien peloista 12.8.2011. Luennoitsijana oli ongelmakoirakouluttaja Raili Halme.
 • Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n Tokoleiri järjestettiin LSB:n isännöimänä 21.-22.5.2011 Tuorlassa, Piikkiössä. 40 koiraa ohjaajineen sai nauttia tehokkaan tokotreenin lisäksi kauniista aurinkoisesta säästä! Kiitos kaikille leirin onnistumisesta!
 • LSB-koulun kevätkauden päättivät Rallytoko-möllikisat 7.5.2011 sekä Möllitoko 14.5.2011. Tuloksia löytyy Uutiset -sivulta.
 • Suunniteltu Ruokinta-luento peruuntui luennoitsijasta johtuen.
 • Amandan malja jaettin koulutuskentällä 19.3.2011. Tarkemmin Amandan malja -sivulla.
 • Tokokurssi kilpailuihin tähtääville koirakoille järjestettiin helmi-maaliskuussa. Kouluttajana Elina Jänesniemi. Kurssille osallistui 11 koirakkoa.
 • LSB:n vuosikokous järjestettiin 2.3.2011 Ravintola Sinisessä Hetkessä. Kokoukseen osallistui 19 henkilöä.
 • Kaikille LSB:läisille avoimet hallitreenivuorot olivat 18.2. ja 25.2.2011 Liedon Tuulissuolla koiranomi Paula Speerin hallissa. Omatoimista treeniä pakkasten keskellä lämpimissä olosuhteissa toteutti usea koirakko. Kannatusta sai hallitilan vuokraaminen myös talvikaudella 2011/2012.
 • Loppiaisristeilylle 6.1.2011 osallistui 37 LSB:läistä. Laivalla nautittiin hyvästä seurasta ja ruuasta, kuultiin Pedigreen edustajan Pia Oilingin luento koirien selkä- ja nivelsairauksista sekä kisailtiin ja visailtiin leikkimielisesti. Kiitos kaikille osallistujille mukavasta reissusta! Ensi vuonna ehkä uudelleen?

Vuonna 2010

 • LSB-koirakoulun syyskauden päättäjäisiä vietettiin 4.12.2010. Tuloksia päättäjäisistä täältä.
 • Agilityyn tutustuttiin LSB:läisten Satu Kälviäisen ja Nita Mäntylän opastuksella ATT:n hallissa 21.11.2010.
 • Lihashuoltokerhoilta pidettiin 5.10.2010, luennoitsijana eläinfysioterapeutti Tanja Kotti. Mielenkiintoiselle luennolle, joka sisälsi myös käytännön esimerkkejä, osallistui 15 LSB:läistä.
 • Verinäytteenotto geenitutkimusta varten järjestettiin Haunisten kentällä 18.9.2010 koulutuksen yhteydessä. Näytteitä saatiin 10 koiralta. Moni LSB:läinen koira on jo aikaisemmin osallistunut geenitutkimukseen, esim. kaksi vuotta sitten vastaavassa tempauksessa lähes 30 koiraa! Muistattehan, että geenitutkimuksen kannalta on erityisen tärkeää, että tutkimusryhmällä on tutkimuksessa olevista koirista oikea ja mahdollisimman täsmällinen projektia koskeva terveystieto. Tämän vuoksi on tärkeää ilmoittaa koiran terveystilanteen muutokset tutkimusryhmälle.
  Lisätietoja geenitietojen päivityksistä
 • Syyslenkki Ruissalossa pidettiin 8.9.2010 Thelman ja Sennin johdolla.
 • Jälkikurssin teorialuento keräsi monta innokasta harrastuksesta kiinnostunutta kuuntelijaa Haunisten kentälle 10.8.2010. Käytännön harjoituksissa (päättyvät 14.9.) taitoja hiottiin teoriasta käytäntöön. Kouluttajana toimi Laura Heinonen.
 • Keskiviikon kesätreenit ovat tältä vuodelta päättyneet. Harjoittelu jatkuu LSB-koirakoulussa lauantaisin klo 15-16.
 • Kesäkuussa Raisiossa pidettiin vepekurssi, innokkaat vepeilijät tutustuivat alokasluokan liikkeisiin.
 • LSB:n ja TPH:n välinen perinteinen pesäpallo-ottelu pelattiin Haunisten kentällä 12.6.2010. Tiukan taistelun jälkeen voitto meni TPH:lle.
 • Möllitoko ja kevätkauden päättäjäiset pidettiin 15.5.2010 kentällä. Tulokset möllitokosta löytyvät uutiset-sivulta.
 • Vierailu Pirkanmaan bernien vieraaksi 8.5.2010 keräsi runsaan LSB-edustajajoukon. Kiitos Pirkanmaalaisille vieraanvaraisuudesta, seuraavan kerran onkin LSB:n vuoro toimia isäntänä.
 • Siivoustalkoot pidettiin kentällä torstaina 29.4. Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!
 • Toukolenkki pidettiin sunnuntaina 18.4.2010 Teijolla.
 • Tokokurssi virallisiin kilpailuihin tähtääville pidettiin maalis-huhtikuussa, kouluttajana Tuija Sere.
 • Maalisretkellä käytiin sunnuntaina 7.3.2010 Vajosuon metsissä.
 • LSB:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona 10.2.10.

Vuonna 2009

 • Koulutusta järjestettiin syyskaudella Raision Haunisten koirakoulutuskeskuksessa 29.8.2009 alkaen lauantaisin 5.12.2009 asti. Lauantaina 5.12. oli syyskauden päättäjäiset, leikkimielisten kisailujen tulokset ja päättäjäisissä palkitut ahkerimmat koululaiset löydät täältä
 • LSB:n pikkujoulu perjantaina 20.11. Hohtokeilaus & illallinen. Katso lisätiedot täältä
 • Agility tutustuminen ATT -hallissa sunnuntaina 4.10.2009.
 • Vepe -tutustuminen Raisiossa torstaina 1.10. klo 18.00 alkaen.
 • Syyslenkki keskiviikkona 9.9. Ruissalossa. Kokoontuminen Honkapirtillä klo 18.30.
 • 16.5.2009 pidetyn möllitokon tulokset.
 • LSB:n 9.5.2009 järjestämän Kiva Koirakansalainen-testin tulokset